KATAR 2022

Portugalska brez Ronalda razbila Švico s 6 : 1

Portugalci so zadnji četrtfinalisti.
Fotografija: Junak srečanja je bil Ramos s tremi goli. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Junak srečanja je bil Ramos s tremi goli. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Nogometaši Portugalske so v zadnji tekmi osmine finala na svetovnem prvenstvu v Katarju premagali Švico s 6 : 1. Njihov tekmec v četrtfinalu bo Maroko, ki je v prvi današnji tekmi po enajstmetrovkah premagal Španijo. Portugalska bo z Marokom igrala 10. decembra. 

image_alt
Senzacija na SP: Maročani po enajstmetrovkah izločili Španijo

Preostali trije četrtfinalni obračuni so Hrvaška – Brazilija, Nizozemska – Argentina in Anglija – Francija. Prvi tekmi bosta v petek, 9. decembra. Portugalska je tekmo začela brez Cristiana Ronalda, ki ga je selektor Fernando Santos pustil na klopi. A je dobro zadel z menjavo, saj je Gonçalo Ramos z natančnim strelom iz obrata v 17. minuti povedel svojo ekipo v vodstvo. Drugi gol je po akciji s kota in strelu z glavo dosegel Pepe v 33. minuti.

Ob koncu je priložnost vendarle dobil tudi Ronaldo, ki je v igro vstopil v 74. minuti. FOTO: Paul Childs, Reuters
Ob koncu je priložnost vendarle dobil tudi Ronaldo, ki je v igro vstopil v 74. minuti. FOTO: Paul Childs, Reuters

Švicarji so bili v povsem podrejenem položaju. Razigrani Ramos je dosegel še gola v 51. in 67. minuti, enega pa je dodal Raphael Guerreiro (55.). Častni gol za potolčeno Švico je v 58. dosegel Manuel Akanji. Ob koncu je priložnost vendarle dobil tudi Ronaldo, ki je v igro vstopil v 74. minuti. Zadel ni, je pa piko na i za Portugalsko v sodnikovem dodatku postavil Rafael Leao.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije