ROKOMET

Pivovarji namočili suho robo za novo šampionsko zvezdico

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so predčasno osvojili 22. naslov državnih prvakov. Riko Ribnici so v Zlatorogu že od prve sekunde pokazali, kdo je domači gospodar.
Fotografija: Žiga Mlakar in Urban Lesjak sta novi državni naslov zalila s penino. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Žiga Mlakar in Urban Lesjak sta novi državni naslov zalila s penino. FOTO: Blaž Samec

CELJE – V slovenski rokometni prestolnici se je v sobotnem popoldnevu nad mestom razbesnela huda nevihta, tako pa ni bilo v dvorani Zlatorog. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. krogu lige NLB za prvaka proti Riku Ribnici že od začetka pokazali, kdo je gospodar na igrišču, in po zmagi z 29:21 (16:8) so se dva kroga pred koncem državnega prvenstva, imajo namreč šest točk prednosti pred Ribničani, že lahko veselili 22. naslova najboljših v Sloveniji. Žoge igralcev iz dežele suhe robe so v Zlatorogu vse prevečkrat končale kot obranjeni streli domačega vratarja Urbana Lesjaka, na koncu je zbral dvanajst obramb, pa tudi okvirja vrat sta kar nekajkrat preprečila, da bi Ribničani kaj dodali k zbiru zadetkov. Po tekmi, Domen Makuc je za Celjane zbral sedem zadetkov, Risto Vujačić za goste štiri, so se stari novi državni prvaki poveselili nove zvezdice, stekla je tudi penina, pokal za šampione pa še čaka, da bo podeljen po zadnjem, 10. krogu. "Naših tokratnih uvodnih petdeset minut tekme je bilo gotovo najboljših v letošnji sezoni v slovenski ligi. Fantje so upoštevali navodila, po težki tekmi v Velenju smo imeli za pripravo na Ribnico na voljo denimo le dva dni," je po novi lovoriki, letos so Celjani osvojili tudi domači pokal, notranje zadovoljen sijal trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše.
 

V Zlatorogu nimajo kaj iskati

Tudi njegovi varovanci so si lahko povsem oddahnili. "Cilje, ki smo si jih zadali pred sezono, smo izpolnili. Lahko rečemo, da je bila uspešna, za superuspešno pa bi potrebovali še preboj v končnico v ligi prvakov. A tudi s tem, kar smo osvojili, smo lahko zadovoljni. Je pa poseben občutek biti državni prvak kot kapetan. Tu je malce večja odgovornost, moraš skrbeti za to, da v ekipi vse deluje. Da tudi v tistih težkih trenutkih, ki so prišli tudi v tej sezoni, ostanemo osredotočeni na naš cilj, da ne popustimo in pademo v kakšne hujše krize. Na koncu smo tako kot v preteklih letih uspešno zaključili sezono," je bil v debitantski kapetanski sezoni zadovoljen David Razgor. Urban Lesjak, od naslednje sezone bo branil za Hannover, je dodal, da ni bilo nobenih podzavestnih misli, da so raženj za državnega prvaka pripravili že, ko je bil zajec še v gozdu: "Prvaki nismo bili vse do tokratne zmage. Zavedali smo se, da nam tekme proti Kopru in Gorenju v narekovajih nič ne prinašajo in odnašajo. Kvečjemu bi s porazi nasprotnike pustili bližje nam, kar bi jim verjetno dalo dodaten zalet. Proti Ribnici smo se od prve sekunde na igrišču postavili kot državni prvaki, ki to želijo tudi ostati. Ribničanom smo takoj pokazali, da so prišli v dvorano Zlatorog, kjer v tem trenutku preprosto nimajo kaj iskati, želim pa jim veliko sreče v nadaljevanju sezone. Ekipni, klubski, tudi moj osebni cilj pred sezono sta bili lovoriki. Zelo bi bil jezen oziroma razočaran, če bi odšel v Nemčijo in ekipo pustil brez katere od dveh za naš klub v Sloveniji zelo pomembnih zvezdic. To se ni zgodilo, v to smo verjeli od julija, ko smo začeli priprave, klub temu da se je ekipa bistveno spremenila. Smo stari novi državni prvaki, verjamem v klub, da bo tako še nekaj časa. Zdaj bomo naslov proslavili z večerjo." Novi celjski rokometni biser, 17-letni Domen Makuc, pa je svojo briljantno predstavo zavil v ekipni celofan: "Prvaki smo predčasno, tradicija v Celju se nadaljuje. Tokrat je zmagala ekipa, igrali smo lep, privlačen rokomet, lep na oči za gledalce. To je pravo Celje."
 

Ribničani vseeno le polamaterji

V ribniški vrsti so bili obrazi seveda resnobni. "Celje je vrhunska ekipa, poklicna, sami pa smo vseeno polamaterji. Tekmo smo začeli zelo slabo, popolnoma nezbrani, razbranili smo Lesjaka, Celje pa je ob tem zabilo nekaj lahkih zadetkov. Ko so si priigrali pet, šest golov prednosti, jih je bilo zelo težko loviti. To je bila naša najslabša tekma v sezoni, bo pa za nas ta dobra, če na koncu osvojimo naslov podprvaka. Če bi nam kdo pred sezono ponudil tretje mesto, bi to sprejeli z obema rokama. Na kakšen način se je odvijala končnica, pa bomo, jaz kot prvi pa verjetno tudi igralci in vsi drugi, nezadovoljni, če tega drugega mesta tudi ne osvojimo. Za nas je mnogo bolj kot tokratna tekma pomembna naslednja v Velenju," je povedal trener Rika Ribnice Siniša Markota, ki je v sezono sicer krenil brez reprezentantov Jana Grebenca in Patrika Lebana, saj sta prestopila v druga kluba, a so suhorobarski rokometaši dva kroga pred koncem na lestvici pred Gorenjem. "To ni bil naš pravi dan, drugo mesto na koncu prvenstva pa bi bil po dveh tretjih za nas zelo velik uspeh," je pristavil reprezentant Nik Henigman, ki po sezoni odhaja v madžarski Szeged. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije