KIKBOKS

Pečnik in Stračanek osvojila šampionska pasova, Petje ni vedel, kaj se je zgodilo

Žiga Pečnik in Gregor Stračanek osvojila šampionska pasova WAKO PRO. Srbski borec Slobodan Mijajlović brutalno nokavtiral Metličana Sama Petjeta.
Fotografija: Gregor Stračanek je osvojil krono svoje kariere. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Gregor Stračanek je osvojil krono svoje kariere. FOTO: Tadej Regent

MARIBOR – Noč dvobojev, kakor je glavni organizator Tomaž Barada poimenoval sobotno prireditev v kikboksu, se je za oba slovenska profesionalna borca, ki sta se borila za šampionska pasova, končala sanjsko. Žiga Pečnik (do 78,1 kg) se je okitil z naslovom evropskega prvaka po različici WAKO PRO v K1, potem ko je s tehničnim nokavtom premagal Milana Babića iz BiH, ki po končani drugi rundi ni več prišel iz svojega kota, Gregor Stračanek (do 71,8 kg) pa je v osmi rundi obračuna za naziv najboljšega na svetu istega združenja v polnem kontaktu prisilil k vdaji Francoza Frederica Ficeta.



»S tem pasom sem osvojil krono svoje kariere,« ni skrival navdušenja 37-letni kikboksar s Stranic v občini Zreče, ki se spogleduje s koncem športne poti. Ni se pozabil zahvaliti vsem gledalcem za glasno podporo. »Sploh ne veste, kako ti zelo pomaga, ko še zlasti v težkih trenutkih slišiš vzklik spodbude: 'Dajmo, Grega!'« je povedal Stračanek, za katerega je trener Barada že v šesti rundi vedel, da mu zmaga ne more več uiti. »Bilo je le še vprašanje časa oziroma enega dobro merjenega udarca,« je pojasnil 45-letni Mariborčan.

Petjeta na nosilih odnesli iz ringa

Le en udarec pa je že v uvodni rundi končal upe Sama Petjeta (do 71 kg), da bi v svojo statistiko vpisal 36. profesionalno zmago. Edini slovenski borec, ki se lahko pohvali s tem, da se je prebil do Gloryja, najuglednejše organizacije v K1, je v dvorani Tabor doživel hud poraz, ki mu ga je prizadejal Srb Slobodan Mijajlović. Ko je začel 27-letni Metličan stiskati v kot tekmeca, ki je šele v začetku prejšnjega tedna vskočil namesto prvotno predvidenega bolgarskega evropskega prvaka Bogdana Šumarova, in hotel močno zamahniti z desnim krošejem, se je povsem odprl, kar je Mijajlović hladnokrvno izkoristil in z desnim nožnim udarcem tako silovito zadel Sama v vrat, da je ta padel kot pokošen. Petje je negiben obležal in zdravniki so ga kar nekaj časa polivali z vodo in spravljali k sebi. Ko si je Samo vsaj za silo opomogel, so ga naložili na nosila, odnesli iz ringa in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da na srečo – če odmislimo pretres možganov – ni staknil hujše poškodbe. »Ko sem še v dvorani govoril z njim, ni vedel nič, kaj se je zgodilo,« je zaupal Barada. Kaj takšen nokavt (že tretji v zadnjih treh letih) pomeni za nadaljevanje Petjetove kariere, bo pokazal čas, če bo pretehtal razum, bo odpovedal vsaj obračun s Slovakom Vladimirjem Konskym, s katerim naj bi se spoprijel na spektaklu King of Kings (Kralj kraljev) 27. aprila v celjski dvorani Zlatorog. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije