EVROPSKO PRVENSTVO

Padla je Hrvaška, naši odbojkarji v četrtfinalu!

Slovenska odbojkarska reprezentanca je zmagala s 3 : 1.
Fotografija: Slovenska vrsta s kapetanom Tinetom Urnautom spet blesti. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Slovenska vrsta s kapetanom Tinetom Urnautom spet blesti. FOTO: Uroš Hočevar

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva s 3 : 1 premagala Hrvaško in se uvrstila v četrtfinale tekmovanja.

Sam začetek je vzbujal nekaj strahu, da pristop ne bo pravi, Hrvati so povedli s 4 : 0, a dvomi so se hitro razblinili. Slovenci so hitro vzpostavili ravnotežje, nato pa uveljavili premoč v kakovosti in izkušnjah, in čeprav niso pokazali nič posebnega, so zanesljivo dobili prvi niz.

V drugem so še popravili servis in blok in Hrvati niso imeli možnosti. Razlika je naraščala od začetka do končnice, po asu Klemna Čebulja za 18 : 9, je že bilo jasno, da se bo na semaforju zasvetilo 2 : 0.

V tretjem nizu so Slovenci dvakrat ušli, a so servisi Lea Andrića Hrvate venomer vrnili v igro, hrvaškemu korektorju pa je ob koncu uspela neverjetna serija petih asov in še dveh odličnih servisov, tako da je Hrvaška zaostanek 18 : 19 s sedmimi zaporednimi točkami spremenila v zmanjšanje zaostanka na 1 : 2.

Toda to je razjezilo slovenske igralce, ki so v nadaljevanju zaigrali odlično, as Alena Pajenka je pomenil vodstvo 7 : 3, nekaj trenutkov pozneje je bilo že 12 : 5, Hrvati so do konca osvojili vsega 12 točk.

V četrtfinalu se bo Slovenija pomerila z boljšim s tekme med olimpijskimi prvaki Francozi in Čehi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije