DAVISOV POKAL

Nočna mora za sanjsko ekipo

Slovenski tenisači v Davisovem pokalu v boj za drugoligaški evroafriški obstanek.
Fotografija: Aljaž Bedene je Sloveniji priigral obe točki proti Poljakom. FOTO: TADEJ REGENT
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je Sloveniji priigral obe točki proti Poljakom. FOTO: TADEJ REGENT

MARIBOR – Slovenska teniška reprezentanca je v letošnji sezoni Davisovega pokala za uvodni dvoboj druge evroafriške skupine v mariborski dvorani Lukna proti Poljski z Aljažem Bedenetom, Blažem Kavčičem in Blažem Rolo zbrala sanjsko ekipo, razplet obračuna pa je bil kot iz najhujše nočne more. Gostje, ti niso prišli v najmočnejši zasedbi, so zmagali s 3:2, obe točki za domačo vrsto pa je priigral ponovni Slovenec Bedene; Huberta Hurkacza je premagal s 6.4 in 7:5, Kamila Majchrzaka pa s 6:3 in 6:4. Prvega dne je Rola, ta je bil iz forme, z Majchrzakom izgubil s 4:6, 2:6, Tom Kočevar Dešman pa je v odločilnem dvoboju drugega igralnega dneva s 3:6, 2:6 izgubil s Hurkaczem. V domačem taboru pa objokujejo igro dvojic, ta je bila usodna za izid; Bedene in Rola sta izgubila proti Mateuszu Kowalczyku in Marcinu Matkowskemu, izid je bil 7:5, 6:7 in 4:6.

Sanje o takojšnji uvrstitvi v prvo evroafriško skupino so tako le še prah, 7. in 8. aprila se bo v Turčiji proti gostiteljem bojevalo za to, da Slovenija ne izpade v najnižji rang in prvič po letu 1993 spet ne zaigra v tretjem kakovostnem razredu skupine, ki združuje evropske in afriške reprezentance. »V resnici smo imeli kup smole. Že od nasprotnika samega, Poljska po rangu spada v višjo raven tekmovanja. A zaradi kazni, zaradi prehitre podlage proti Argentini leta 2016, so ji odvzeli dva tisoč točk in padla je v našo skupino. Tudi nosilka ni bila, zato smo lahko z njo sploh igrali že takoj v prvem krogu,« za uvod pove Miha Mlakar, kapetan slovenske reprezentance, ki je bila pred začetkom četrta nosilka te skupine ekipnega teniškega tekmovanja.

»Tu so bile tudi poškodbe Blaža Kavčiča, Blaž Rola je trenutno v pripravljalnem obdobju, pa tudi on je imel težave s kolenom. V bistvu smo nato ostali z ekipo, ki smo jo imeli na voljo, na papirju so bili favoriti Poljaki. V začetku tedna ni tako kazalo, po vseh stvareh, ki so se nam dogodile, pa smo bili nekako tam tam,« se zaveda Mlakar, ki za Turčijo seveda spet računa na najmočnejšo zasedbo, a zdravo in v formi. Namreč Blaž Rola je pod vodstvom novega trenerja Grega Žemlje spremenil delovne navade in zdaj po pripravljenosti še ni bil nared. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije