HOKEJ

Kopitar je Sloveniji rekel ne

Matjaž Kopitar ne bo selektor slovenske hokejske reprezentance. 
Fotografija: Anže in Matjaž Kopitar, oba delata v Los Angelesu. FOTO: Marko Feist, Slovenia
Odpri galerijo
Anže in Matjaž Kopitar, oba delata v Los Angelesu. FOTO: Marko Feist, Slovenia

LJUBLJANA – Vodstvo Hokejske zveze Slovenije (HZS) je prejelo obvestilo Matjaža Kopitarja, da zaradi svojih obveznosti pri ekipi iz severnoameriške lige NHL Los Angeles Kings ne more prevzeti nalog glavnega trenerja slovenske moške članske hokejske reprezentance, so sporočili iz zveze.

Vodstvo LA Kings je Matjaža Kopitarja, ki v omenjenem klubu opravlja naloge glavnega prooglednika (t. i. skavta) za Evropo, namreč danes obvestilo, da ne da soglasja k imenovanju na mesto selektorja risov in sklenitvi pogodbe s HZS. 

»Ko me je vodstvo HZS kontaktiralo, da bi se vrnil na mesto selektorja članske hokejske reprezentance, in po prvih pogovorih, je vse kazalo, da res ne bo večjih težav pri sklenitvi novega sodelovanja. Žal pa se je kasneje, po mojem obisku Los Angelesa, izkazalo, da do sodelovanja s HZS ne bo moglo priti. Že prej sem namreč sprejel službo pri organizaciji LA Kings. Izziv, biti glavni proskavt za Evropo, je velik. Po pogovorih z vodstvom LA Kings smo ugotovili, da bo moj obseg dela precej obsežen,« je pojasnil Kopitar.


Ne more biti stoodstoten

»To bi mi onemogočilo maksimalno opravljanje selektorske službe, saj reprezentanci ne bi mogel nuditi stoodstotne podpore in predanosti. Prav to pa je eno izmed mojih glavnih načel pri vodenju, saj od igralcev oziroma ekipe zahtevam stoodstotno predanost. Tega ne bi mogel zahtevati, če sam tega ne bi bil zmožen storiti, zato je odločitev sicer težka, a bolje je, da se nov list obrne zdaj in v celoti, kot da bi kasneje ugotovili, da moji zadolžitvi enostavno nista, gledano časovno, združljivi. Novi vodstveni ekipi in fantom želim vso srečo pri novih izzivih, ki so pred njimi,« je še povedal Kopitar.

Vodstvo slovenske krovne organizacije bo nemudoma začelo iskati novega selektorja članske izbrane vrste, so pri HZS še zapisali v sporočilu za javnost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije