ROKOMET

Kokoške zobale, tigrice iztrgale

Rokometašice Krima srečno in pogumno do točke proti Podravki. Junakinja je bila Tjaša Stanko z zadnjo odvzeto žogo in golom.
Fotografija: Krimovke so si na Podravkinem ozemlju pribojevale sila pomembno točko. FOTO: ehf.com
Odpri galerijo
Krimovke so si na Podravkinem ozemlju pribojevale sila pomembno točko. FOTO: ehf.com

KOPRIVNICA – Proti kokoškam je bilo težko, a ljubljanske tigrice so v izdihljajih s kremplji le iztrgale polovico plena. Rokometašice Krim Mercator so namreč v 3. krogu lige prvakinj gostovale v Koprivnici, v burnem zaključku pa so si z ukradeno žogo Tjaše Stanko in zadetkom iz nasprotnega napada pri hrvaških prvakinjah iz Podravke Vegete za izid 27:27 (13:15) le pribojevale eno točko.

Dolgo je kazalo, da bodo kokoške, kakor priljubljeno imenujejo Podravkine igralke, skljuvale zmago, vodile so že s štirimi zadetki razlike. Slovenske prvakinje je z obrambami, štirinajst jih je zbrala, ustavljala tudi srbska vratarka Jovana Risović.

A Polona Barič je dobre pol minute pred koncem tekme izid znižala na 26:27, nato pa je sledil preblisk Stankove, ko je odvzela žogo Korini Karlovčan. Pri gostiteljicah je bila s petimi zadetki najučinkovitejša Rusinja Natalija Čigirinova, pri tigricah pa Tamara Mavsar z desetimi. Tako Krim kot Podravka sta s tremi točkami v skupini C na najboljši poti, da se prebijeta v nadaljevanje tekmovanja v ligi prvakinj, vodi Györ, napredujejo pa tri ekipe, varovanke trenerja Uroša Bregarja pa bodo v 4. krogu 3. novembra gostile prav Hrvatice.

»V prvih dvajsetih minutah smo bili v obrambi slabši kot proti Thüringerju. Tudi v drugem polčasu se je, ko smo rezultatsko prišli blizu Podravki, vse podiralo. Na koncu smo garali, poteza Tjaše Stanko je bila vrhunska. Lahko rečemo, da smo s točko bolj zadovoljni sami kot oni. Morebiti si je nismo niti zaslužili, a tako je to v športu,« je ocenil Krimov trener Uroš Bregar, čigar varovanka Alja Koren se je med tekmo poškodovala.
Krimovke so si na Podravkinem ozemlju pribojevale sila pomembno točko. FOTO: ehf.com
Krimovke so si na Podravkinem ozemlju pribojevale sila pomembno točko. FOTO: ehf.com

»Osvojile smo točko, ki je velika kot dve. Žal mi je slabega uvoda v drugi polčas, saj smo se dogovorile, da potrebujemo hiter zadetek. Pet minut brezglave igre se je v nadaljevanju poznalo, saj je Podravka znova pobegnila. Na koncu smo pokazale izvrstno ekipno delo, ves boj na treningih in na tekmi je v zadnjih minutah dal zlata vredno točko. Vedele smo, da bo to eno izmed zahtevnejših gostovanj. Podravka se je v zadnjem času res dobro sestavila ter povezala in to kaže tudi na igrišču. Veliko je pomenilo tudi to, da smo vseeno malce izkušenejše kot tekmice,« je Tamara Mavsar strnila misli.

»Dobro smo se dvignile, stisnile v obrambi, Maja Vojnović je obranila nekaj strelov, tako da smo jih ujele. Hvala bogu, da smo odnesle vsaj točko,« je odleglo junakinji Stankovi. Trener Podravke Zlatko Saračević je lahko le pripomnil: »Ravno zato, ker smo vodili večji del tekme, ostaja grenak priokus, da tekme nismo končali tako, kot je treba.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije