SP V KOŠARKI

Dončić in ekipa suvereno razbili Avstralce, Sekulić: odziv igralcev neverjeten

Košarkarji Slovenije so na SP premagali Avstralijo z 91:80.
Fotografija: FOTO: Issei Kato/reuters
Odpri galerijo
FOTO: Issei Kato/reuters

Slovenski košarkarji so dosegli četrto zmago na svetovnem prvenstvu na Japonskem in so krog pred koncem drugega dela že uvrščeni v zaključni del oziroma četrtfinale v Manilo. Premagali so Avstralijo z 91:80 (28:18, 49:40, 66:62).

Slovenija bo v nedeljo ob 13.10 igrala še z Nemčijo, z zmago pa si lahko zagotovi prvo mesto v skupini K, ki se bo v četrtfinalu križala z najboljšima ekipama skupine, v kateri so na vrhu Kanada, Latvija in Španija. Hkrati bi se s prvim mestom vse do finala izognila prvim favoritom Američanom.

Kapetan Luka Dončić je dan pred tekmo povedal, da dvoboj z Avstralci, ki so Slovenijo nazadnje premagali v obračunu za bron na OI v Tokiu, zagotovo ne bo lahek, bo pa kazalnik, česa je Slovenija zmožna na SP.

Sekulić: odziv igralcev neverjeten

Selektor Aleksander Sekulić je po tekmi priznal, da je bil odziv igralcev, ko je moral kapetan sedeti na klopi zaradi osebnih napak, neverjeten, a hkrati načrtovan.»Ena od nalog strokovnega štaba, ko smo se poleti zbrali in začeli priprave, je bila narediti ekipo, saj je to edina pot do uspešnega prvenstva. Jasno je, da Luka Dončić, ki je zame najboljši igralec na svetu, ne more večno sam igrati proti vsem. Danes je bil dober primer; ne le, da je na klopi sedel dlje, kot smo načrtovali, tudi nasprotni igralci so na njem izvajali izjemen pritisk. A vsakič, ko sta bila na njem dva igralca, je bil en naš sam in je lahko neovirano metal,« je razložil Sekulić.

»Jaz imam polno zaupanje v igralce, ki sem jih poklical v reprezentanco. Vsakega posebej spoštujem in občudujem. Seveda je Luka največja zvezda, toda vsak posameznik uživa, ko lahko igra z njim. Danes se je videlo, da so dali vsi še nekaj dodatnega iz sebe, ko ga ni bilo na parketa. To me navdaja z optimizmom za prihodnje tekme,« je dodal Sekulić.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije