KOŠARKA

Dodaten mož in že vidna razlika

Ob gladki zmagi nad Zadrom se je Ljubljančanom predstavil Karlo Matković.
Fotografija: Karlo Matković je nemudoma opozoril nase. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Karlo Matković je nemudoma opozoril nase. FOTO: ABA

V vsakdanjem življenju lahko že en mož prinese veliko razliko. Kaj naj potem rečejo košarkarji Cedevite Olimpije, ki v tej sezoni pogrešajo kar precej poškodovanih soigralcev, v zadnjem nastopu kar šest? Z okrevanjem hrvaškega reprezentanta Karla Matkovića so dobili prepotrebno svežo kri in znanje, ki so ju učinkovito unovčili v 8. krogu lige ABA. Na domačem parketu so zanesljivo ugnali Zadar s 97:79 (69:55, 48:34, 21:14) in si okrepili samozavest po petih porazih v evropskem pokalu.

»Karlo je takoj pokazal, da je povsem drugačen tip centra kot Alen Omić. Nismo vedeli, kako se bo odzval na igrišču, saj je z moštvom treniral le enkrat. Takoj ko se je malo razširil naš nabor košarkarjev, je viden učinek, saj imajo vsi več sape in vlečejo boljše poteze. Izkazali smo se z dobro igro v obrambi, resno smo pričakali tekmeca, ki je premagal Crveno zvezdo v Beogradu in nesrečno izgubil z Budućnostjo,« je bil zadovoljen Olimpijin trener Jurica Golemac po peti zmagi v sedmih regionalnih nastopih ob preloženem derbiju s Crveno zvezdo.

V Litvi za prvo zmago

Matković, 21-letni in 208 cm visoki adut Ljubljančanov, ki se je v prejšnjih dveh sezonah kalil pri beograjski Megi, je ob predstavitvi domačemu občinstvu igral dobrih 16 minut. V tem času je prispeval 12 točk brez zgrešenega meta iz igre (5:5) in 4 skoke, po strelskem učinku sta ga v moštvu prekosila le Yogi Ferrell z 22 točkami (18 do polčasa) in Amar Alibegović s 14. Še pomembnejši je podatek, da je Cedevita Olimpija ustavila najučinkovitejšo zasedbo lige ABA 14 točk pod njenim dotedanjim napadalnim povprečjem in vodilnega strelca tekmovanja Luko Božića pri pičlih 10 točkah. »Vesel sem, da so težave s poškodbo za menoj. Zdaj moram nadaljevati dobro delo, da bi lahko čim bolj pomagal ekipi. Naša igra je bila hitra, v napadu in obrambi imamo veliko rešitev. Igramo z več energije in zadovoljni smo, da se je vse skupaj dobro izteklo. Ujeli smo ritem in delovali uigrano,« je razplet ocenil Karlo Matković. Zdaj pričakuje podobno prestavo v sredo na gostovanju v Litvi pri Lietkabelisu in prvo zmago v evropskem pokalu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije