NOGOMET

Zmaji navijajo za svoje krvnike

Vrhunec nogometnega vikenda je gostovanje Maribora v Kranju. Triglav bo poskušal škodovati vijoličnim podobno kot Olimpiji.
Fotografija: Izjemno agilni zvezni igralec Olimpije Goran Brkić se vse bolje znajde med svojimi čuvaji. Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Izjemno agilni zvezni igralec Olimpije Goran Brkić se vse bolje znajde med svojimi čuvaji. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Ali lahko Triglav pod taktirko trenerja Dejana Dončića podobno zagreni življenje nogometašem Maribora, kot je to storil ljubljanski Olimpiji, ki jo je na domačem stadionu premagal s fantastičnim preobratom v končnici tekme 22. kroga? Orli v drugem delu državnega prvenstva kar letijo po igrišču, dosegli so štiri zmage in izgubili edino v Celju. Maribor jih je jeseni obakrat visoko premagal (4:1 in 5:1), toda triglavani so zdaj vroči kot morda še nikoli na prvoligaški sceni. »Statistika pravi, da smo v boljši formi, vseeno pa nismo naivni in se zavedamo, da moramo stati na realnih tleh. Maribor ima največ lovorik v državi in zna igrati najtežje tekme, mi pa imamo vso pravico zaigrati na zmago. Sami se dovolj dobro zavedamo, da ne smemo poleteti v nebo, za vsak primer pa nam to ponavlja tudi strokovno vodstvo,« pravi vezist Triglava Egzon Kryeziu. Prepoved nastopa ima obetavni domači napadalec Tom Žurga, za Aleša Mertlja, ki je devet sezon nosil vijolični dres, pa bo to tekma s posebnim čustvenim nabojem. A milosti na igrišču ne bo, tudi Mariborčani potrebujejo vse tri točke za mirno pot do naslova prvaka.


Čaka eksplozijo


Olimpija bo jutri gostila velenjski Rudar, glede na prikazane igre in novo pomembno pokalno zmago v Kidričevem pa bi bilo res nenavadno, če zmaji ne bi zmogli premagati knapov. Strateg Robert Pevnik dodatno podžiga svoje varovance in z enim očesom spremlja, kaj se dogaja v Ljudskem vrtu. Ljubljančani ta konec tedna srčno navijajo za Triglav, svojega krvnika, ki jim je morda uničil sanje o ubranitvi naslova prvaka. Sicer Pevnik ob razigranem Goranu Brkiću čaka na strelsko eksplozijo še koga, morda Stefana Savića, Asmirja Suljića in Roka Kronavetra, ki je za zdaj zadržan in vstopa s klopi. Pari 25. kroga: Triglav - Maribor (glavni sodnik Asmir Sagrković; danes ob 16.30), Celje - Domžale (David Šmajc; danes ob 19. uri), Gorica - Mura (Mihael Antič; jutri ob 14.45), Olimpija - Rudar (Bojan Mertik; jutri ob 16.45), Aluminij - Krško (Darjan Kovačič; jutri ob 19. uri).


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije