NOGOMET

Triglav ostaja prvoligaš, Mura in Celje za Evropo

Dva kroga pred koncem nogometnega prvenstva le še eno vprašanje. Muraši in Celjani bodo med seboj odločili, kdo gre v evropsko tekmovanje.
Fotografija: Mariborov Luka Zahović je proti Gorenjcem zadel dvakrat, a vijolični le niso odnesli zmage. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Mariborov Luka Zahović je proti Gorenjcem zadel dvakrat, a vijolični le niso odnesli zmage. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Gorenjski orli so rešeni! Igralci Triglava iz Kranja so si v najbolj nogometnem mestu v državi zagotovili obstanek v prvoligaški konkurenci, potem ko so v Ljudskem vrtu proti prvakom dosegli kar tri zadetke in iztržili zlata vreden remi 3:3. »Pohvalil bi vse moje igralce, ki so pustili srce na igrišču. Mislim, da smo povsem zasluženo osvojili točko. Morda bi lahko dosegli še več, če bi izkoristili priložnosti pri našem vodstvu z 2:1. Vseeno menim, da smo lahko zadovoljni z igro in razpletom, kakor tudi gledalci, ki so videli kar šest golov,« je takoj po tekmi komentiral trener Triglava Dejan Dončić. Njegovo zadovoljstvo je bilo neprimerno večje približno dve uri pozneje, ko je Gorica, njihov tekmec za odrešilno 8. mesto, izgubila proti Muri v Murski Soboti. Takrat je bilo jasno, da bodo morali Severni Primorci v kvalifikacije za obstanek v prvi ligi, njihov nasprotnik bo najverjetneje Tabor iz Sežane. Triglavani bodo tako lahko mirno odigrali preostali prvenstveni tekmi z Domžalami doma in Rudarjem v Velenju.

Kdo bo kralj strelcev?

V orlovem gnezdu zagotovo gojijo še eno ambicijo v tej sezoni, potem ko so dosegli osnovni cilj. Kapetan bordo rdečih in drugi strelec lige Luka Majcen je namreč še vedno kandidat, da osvoji krono kralja golgeterjev. Za vodilnim Rokom Kronavetrom iz Olimpije, ki po napovedi odhoda iz tabora zeleno-belih ne bo odigral nobene tekme več, namreč zaostaja le za en gol, za toliko pa za Majcnom zaostajata Luka Zahović (Maribor) in Rok Sirk (Mura). Boj za strelsko krono bo torej neusmiljen do zadnje sekunde državnega prvenstva. Vijolični, povsem neobremenjeni z rezultatom, bodo servirali nešteto podaj za gole Zahovića v tekmah s Krškim doma in Domžalami v gosteh. Krono golgeterja sezone brani prav Zahović, ki je lani zabil 18 golov.

Nova črno-bela invazija na Ljubljano

Rešeno je torej vprašanje razvrstitve na vrhu lestvice (prvak Maribor, druga Olimpija in tretje Domžale), ni pa še jasno, kdo bo četrti potnik v evropsko tekmovanje. Trenutno je v prednosti Mura, ki sama odloča o svojem morebitnem podvigu. Najprej jo v sredo čaka gostovanje v Ljubljani pri Olimpiji, v zadnjem krogu pa v soboto gosti Celje, tekmeca za evropsko vozovnico, ki je tokrat remiziral v Domžalah. Celjani bodo v predzadnjem krogu gostili velenjski Rudar. Torej lahko že v sredo ne glede na delovni dan pričakujemo podobno invazijo črno-belih navijačev iz Prekmurja na glavno mesto kot jeseni, ko je bil izid 2:2. V Stožicah bo nedvomno spet pravo nogometno ozračje, norišnica pa se obeta v zadnjem krogu v Fazaneriji, ko bo lahko četa trenerja Anteja Šimundže, še lani drugoligaš, ob ugodnem razpletu pozdravila vstop v nogometno Evropo. To bi bil sanjski scenarij za Muro, ki napreduje v vseh pogledih, v prihodnji sezoni pa jo čakajo novi zahtevni izpiti na poti do statusa enega vodilnih prvoligašev za daljše obdobje. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije