NBA

Dončić na parket z velike višine, obležal je na tleh (VIDEO)

LeBron in njegovi soigralci so bili premočni za Luko in njegove.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

Ekipa Los Angeles Lakers je bila tokrat za košarkarje Dallasa premočna in je na domačem parketu zmagala s 108 : 95. Luka Dončić, ki je v drugi četrtini padel na hrbet in se udaril v glavo, je bil tudi na svoji 100. tekmi v NBA prvi strelec moštva iz Teksasa in je v 30 minutah dosegel 19 točk. Temu je Dončić, ki se je po tekmi pozdravil tudi s Kobejem Bryantom, dodal še 7 podaj, 4 skoke in 2 ukradeni žogi, je pa izgubil kar 6 žog.



Luka je dve minuti pred koncem druge četrtine prodiral na koš in ob osebni napaki Dwighta Howarda grdo padel na parket z velike višine, obležal je na tleh, a se potem hitro pobral in bil uspešen pri obeh prostih metih. Vseeno je potem odšel v garderobo, a se je po odmoru kljub bolečinam vrnil na parket.

James z že več kot 9000 podajami

Lakersi, ki so v začetku decembra morali priznati premoč Dallasu, tokrat gostom niso pustili nobene možnosti za zmago, že ob polčasu so vodili za 11 (54 : 43), v tretji četrtini tudi za 17. Pri Dallasu predvsem v prvem polčasu niso imeli svojega večera, ko so zadeli komaj 30,4 odstotka metov (14 od 46).



Pri vodilnem moštvu zahoda je Anthony Davis dosegel 23 točk, LeBron James pa je postal deveti igralec v zgodovini NBA, ki je presegel mejo 9000 podaj. Danes jih je na koncu zbral 13, temu pa dodal še 13 točk. Nova tekma košarkarje Dallasa čaka v noči na sredo, ko bodo gostovali pri Oklahomi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije