NBA

Dallas po 100 sekundah ostal brez Dončića, vprašanje, kdaj se bo vrnil (VIDEO)

Dončić si je zvinil gleženj že v uvodu derbija z Miamijem.
Fotografija: FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports

Košarkarji Dallasa z Luko Dončićem so v ligi NBA v domači dvorani izgubili dvoboj z Miamijem po podaljšku s 118 : 122. Bolj kot poraz po ZDA odmeva novica o poškodbi Dončića, ki si je v drugi minuti zvinil gleženj, a prve preiskave so pokazale, da ne gre za hujšo poškodbo.

Vsaj v Sloveniji težko pričakovani dvoboj Dallasa in Miamija je tako ostal brez slovenskega pridiha. Goran Dragić zaradi poškodbe dimelj v Teksas sploh ni pripotoval, Dallas pa je že po 100 sekundah ostal brez Dončića. Ta je tudi tokrat napovedal, da je vroč, in že v uvodni minuti dosegel dve točki in skok, a prekmalu odskakljal v slačilnico, da bi še enkrat polnil nasprotno mrežico. Tudi zato je bila njegova poškodba, nerodno je stopil na nogo Kendricku Dunnu in si poškodoval desni gleženj, šok za domače košarkarje.

V vrstah Dallasa je bil z 28 koši najučinkovitejši Tim Hardaway Jr., Porzingis je dosegel 22 točk in 14 skokov. Na nasprotni strani je Butler tekmo končal s 27 točkami.

A za Dallas je še bolj pomembno vprašanje, kdaj se bo na parket vrnil Dončić, saj ekipo čaka vrsta težkih tekem z Milwaukeejem, Bostonom, s Philadelphio in z lanskimi zmagovalci iz Toronta.

Čančar na klopi

Vlatko Čančar pri zmagi Denverja nad Oklahoma Cityjem s 110 : 102 vnovič ni stopil na parket in je s klopi opazoval vragolije Nikole Jokića, ki je tekmo končal z 28 koši, s 14 skoki in z 12 asistencami. Za Oklahomo je 22 točk dosegel Dennis Schroder.

Novo zmago so dosegli tudi branilci naslova iz Toronta, ki so s 110 : 102 premagali Brooklyn. S 30 točkami se je izkazal Pascal Siakam.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije