KOLESARSTVO

Slavje Slovenca, Mohorič po poti Rogliča

Zadržal je pet sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem.
Fotografija: Matej Mohorič. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Matej Mohorič. FOTO: Uroš Hočevar

GERAARDSBERGEN – Slovenski kolesar Matej Mohorič je skupni zmagovalec dirke po Beneluksu oziroma BinckBank Toura. Matej, član Bahrain Meride, je v zadnji, sedmi etapi zadržal pet sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem v skupnem seštevku, Avstralcem Michaelom Matthewsom, še 15 sekund več je zaostal tretjeuvrščeni Belgijec Tim Wellens. »Res smo se trudili braniti majico vodilnega. Od začetka do konca smo poskušali nadzorovati pobege. Na koncu mi je uspelo odgovoriti na vse napade.  Matthews in Soren Kragh Andersen sta bila res močna danes, velikokrat napadla, toda vedno sem se vrnil. Dal sem vse od sebe, bilo je tesno na koncu, a imel sem dovolj sreče, da sem zmagal,« je po dirki dejal Mohorič, ki je bil v etapi 13. s 13 sekundami zaostanka.

Pred njim je uspelo le trem Slovencem

Mohorič je postal četrti Slovenec s končno zmago na dirkah svetovne serije, pred njim je to uspelo Primožu Rogliču, Simonu Špilaku in Gregi Boletu. Postal je tudi tretji Slovenec s končno zmago na etapnih dirkah svetovne serije (pred njim še Roglič, Špilak). Zadnjo etapo je sicer dobil prav Mathhews (Sunweb) s sekundo prednosti pred Belgijcem Gregom van Avermaetom (BMC) in tremi pred Čehom Zdenekom Štybarjem (Quick-Step Floors).

Na 215 kilometrov dolgi preizkušnji med Lacs de l'Eau d'Heurejem in Geraardsbergnom se je izkazal tudi Mohoričev ekipni kolega Jan Polanc z 10. mestom, zaostal je sedem sekund.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije