RAZVOJ

Priletel v Olimpijin kaos

Po stotih dneh vodenja Petrol Olimpije je Roman Lisac z ekipo naredil red in temelj za nadaljnji razmah kluba iz Stožic, ki je kadrovsko še vedno podhranjen.
Fotografija: Roman Lisac in nekdanji predsednik Cibone Božo Miličević. Foto: Drago Perko
Odpri galerijo
Roman Lisac in nekdanji predsednik Cibone Božo Miličević. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – Praksa je takšna, da nov šef po navadi dobi sto dni za dokazovanje. Po pretečenem obdobju je hitro jasno, kako bo stvari stregel in vodil organizacijo. Nekako tako je tudi v primeru košarkarskega kluba Petrol Olimpija, ki je 1. septembra dobil novega direktorja. Upravni odbor kluba, ki mu predseduje šef Petrola Tomaž Berločnik, je za glavnega operativca postavil Romana Lisca. Človeka s težo, zvezami in poznanstvi. Svojčas je na sedežu regionalne lige s telefonom v roki povezoval med seboj skregane narode. Vnovič je vpet v klubsko delo, a tokrat kot klubski operativec. Lisac ni nikoli skrival, da je navijač in simpatizer košarkarjev Olimpije, je pa v svoji maniri deli in vladaj znal poskrbeti tudi za druge klube. »Že na sestanku regionalne lige sem dal jasno vedeti, da mora imeti Slovenija v elitni ligi ABA vsaj dva kluba,« je bil jasen Lisac, ki pa mu je bilo jasno, da bo moral več časa in energije posvetiti svojemu klubu. »Prišli smo v neugoden položaj, pristali v kaosu. Igralcem so odpovedovali stanovanja, niso imeli urejenih dokumentov niti zavarovanja. Poleg tega so nas pričakale tožbe, 200.000 evrov je bilo treba nemudoma plačati, da smo lahko sploh začeli registracijo igralcev. Zdaj smo ta položaj uredili in klub je nekako splaval. Smo pa še vedno krepko kadrovsko podhranjeni. Potrebovali bomo ljudi v marketingu,« je jasen Lisac, ki se zaveda, da je treba klubu vrniti življenje in dušo. V minulih letih, tako Roman, je bilo mnogo tega zamujenega.
»Z igrami in rezultati ekipe sem načeloma zadovoljen. Sredstev za nakup okrepitev ni, naša klop pa je občutno prekratka, imamo pet rezervistov,« se direktor obrne k ekipi, ki pa, to mu je jasno, trpi. Igranje na treh frontah pušča vidne posledice. »Januar se bliža, takrat bomo bolj pozorni na rezultate,« poudari direktor, ki je vesel, da jim je uspelo v klub pripeljati še enega igralca. V teh dneh bodo registrirali Igorja Tratnika. Bodoči pilot in diplomant fakultete za strojništvo se vrača po poškodbi kolena. »To bo Božičkovo darilo za trenerja Gašperja Okorna,« v svojem slogu sklene Lisac, ki še upa, da se kmalu na parket vrne Američan Talor Battle. Ne pozabimo, Olimpija že vso sezono igra brez prvega organizatorja igre.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije