NOGOMET

Zmaji so sicer žurali, a bodo igrali kot prvaki

Nogometaši Olimpije in Aluminija drevi v finalu pokala Slovenije. Ljubljančani so na domačem stadionu favorit za še drugo lovoriko.
Fotografija: Vezista Aluminija in Olimpije, Francesco Tahiraj (levo) in Ricardo Alves, se bosta nadigravala na sredini igrišča. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Vezista Aluminija in Olimpije, Francesco Tahiraj (levo) in Ricardo Alves, se bosta nadigravala na sredini igrišča. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Ali so nogometaši Olimpije zares smotrno trošili energijo s proslavljanjem naslova državnega prvaka in bodo sezono kronali še s pokalno lovoriko? Ob 20.15 bodo zmaji v Stožicah začeli finalno tekmo z Aluminijem iz Kidričevega, ki je majhno presenečenje tega tekmovanja.

Ni pa prvič v finalu, leta 2002 je izgubil obe finalni tekmi z Gorico; od leta 2006 o zmagovalcu odloča le ena tekma. Sodeč po razmerju moči iz pravkar končanega državnega prvenstva je Olimpija izraziti favorit, da nadaljuje šampionsko veselico. Ljubljančani so dobili vse štiri tekme (4:0, 2:1, 5:1 in 2:0), toda Kidričani se nikakor ne mislijo predati vnaprej.

»Mislim, da bo finale popolnoma drugačna zgodba kot prvenstvo. Možnosti so 50:50. Smo motivirani, zato se nadejamo dobrega rezultata. Vsekakor je to lepa priložnost za nas, ampak ni naključno, da smo tukaj, saj smo skozi celotno sezono pokazali, da smo osredotočeni ne le na ligo, ampak tudi na pokal. In zato smo tukaj, kjer smo,« je optimist kapetan Aluminija Matic Vrbanec. Njegov trener Oliver Bogatinov se je med drugim poigral s številkami: »Olimpija si zasluži spoštovanje. Če se vrnem malo na rezultate. Mislim, da smo tukaj v Ljubljani izgubili s štirimi zadetki razlike, v Kidričevem z dvema in tako pridemo do nekega zaporedja, da –4 in –2 sledi nič. Upam, da bo to obveljalo. Pripravljamo se, verjamemo v pozitiven rezultat, mislim, da smo zasluženo tukaj. Ponavljam, spoštujemo tekmeca, ampak bomo iskali svoje priložnosti.« Aluminij je na poti do finala izločil Beltince, Jadran Dekani, Krko in Gorico.

Olimpija je izgubila lanski finale z Domžalami, v tej sezoni je v osmini finala izločila Radomlje, v četrtfinalu Maribor, v polfinalu pa še Celje. Zeleno-beli so zdaj le korak od zgodovinskega dvojnega naslova. Stara Olimpija je osvojila štiri pokalne naslove in eno dvojno krono leta 1993. »Fizično verjetno ne bomo v optimalnem stanju zaradi četrte tekme v nizu, in ker smo v nedeljo vendarle malce podaljšali slavje. Mislim, da bomo psihološko poneseni s tem naslovom prvaka in da lahko dosežemo nekaj, kar se že dolgo ni zgodilo v našem klubu. Zavedamo se, da smo favoriti, da bo na stadionu veliko ljudi, ki pričakujejo našo zmago, ampak zavedamo se tudi, da so se dogajala že večja presenečenja od tega, če bi nas Aluminij premagal. Zato moramo biti maksimalno resni in to lepo zgodbo sezone končati na najboljši način,« napoveduje trener Olimpije Igor Bišćan.

»Imamo priložnost, da slavimo pred domačimi navijači, in bomo naredili vse, da bo pokal ostal v Ljubljani,« obljublja kapetan zmajev Branko Ilić, ki skupaj s soigralci pričakuje tudi dobro napolnjene tribune. Zelene veselice bi se znalo udeležiti okrog 8000 gledalcev.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije