NOGOMET

Zmaji Latvijcem pokazali svojo nogometno šolo

Olimpija in Domžale napredovale v 2. krog kvalifikacij za evropsko ligo. Mura je v Fazaneriji spet izgubila z Maccabijem in se veliko naučila.
Fotografija: Na stadionu ob Kamniški Bistrici je edini zadetek zabil Domžalčan Slobodan Vuk, na fotografiji z žogo. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Na stadionu ob Kamniški Bistrici je edini zadetek zabil Domžalčan Slobodan Vuk, na fotografiji z žogo. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Trije slovenski nogometni predstavniki so bili v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo, dvema je uspelo preskočiti uvodno oviro. Olimpija je po porazu v Stožicah proti Rigas Futboli Skoli z 2:3 v povratni tekmi v Latviji zmagala z 2:0 (Endri Čekiči 45., Luka Menalo 92.).
Nogometaši Olimpije so se lahko razveselili napredovanja v starocelinskih kvalifikacijah. FOTO: Mavric Pivk
Nogometaši Olimpije so se lahko razveselili napredovanja v starocelinskih kvalifikacijah. FOTO: Mavric Pivk

Trener ljubljanskih zmajev Safet Hadžić je po uspešno opravljeni nalogi poudaril, da so v ekipi vseskozi verjeli v svojo kakovost: »Vedeli smo, da bo to težak obračun, da bo šlo zaradi vremena in stanja igrišča za mrtvo tekmo. A verjeli smo v svojo kakovost, vedeli smo, da smo boljši, in na koncu tudi zasluženo zmagali.«

Igralci s strelcema na čelu so prav tako izkazovali zadovoljstvo, da so maščevali domači spodrsljaj. »Na prvi medsebojni tekmi nismo imeli sreče. A pomembno je bilo to, da smo do konca verjeli v uspeh, tokrat smo igrali kot ekipa in dosegli cilj,« je pojasnil strelec prvega zadetka Endri Čekiči. Luka Menalo pa je dodal: »Tokrat se nam je povrnil ves trud, ki smo ga vložili v ti tekmi. Vsak igralec je dal od sebe maksimum, in za to jim vsem čestitam.«

V drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo bo Olimpijin tekmec turški Malatyaspor. Domžale so po zmagi s 4:3 na Malti tudi na domačem stadionu opravile z Balzanom, izid je bil 1:0, zadel je Slobodan Vuk v 21. minuti. V drugem krogu bo njihov tekmec švedski Malmö.
 

Naleteli na boljše


Muri se ni izteklo po željah. Po porazu v Izraelu z 0:2 so tudi v Murski Soboti proti Maccabiju iz Haife izgubili z 2:3 (Luka Bobičanec 6., Jon Šporn 81.; Mohamed Avaed 31., Yuval Ashkenazi 35., 76.).

»Nismo si želeli izpada, a naleteli smo na boljšo ekipo. Bili so konkretnejši, tudi malo srečnejši. Z moje strani velik poklon igralcem in navijačem. Pred dvema letoma smo bili v drugi ligi, zdaj pa igrali v Evropi zelo konkurenčno proti Maccabiju iz Haife. To je dokaz prave poti, po kateri hodimo. Dejstvo je, da si nismo želeli na takšen način dobiti zadetkov, a izrazila se je njihova kakovost. Ne moremo biti nezadovoljni, prevladala je posamična vrednota nogometašev Maccabija,« je povedal trener Mure Ante Šimundža.

Ta je prepričan, da bodo evropske izkušnje črno-belim zelo koristile za napredek. »Pridobili smo jih ogromno v organizaciji, tekmovalnosti in o tem, kako je treba delovati na evropski ravni. Ne moremo pa biti zadovoljni, ker nismo napredovali. Iz minusov in iz plusov se bomo marsikaj naučili in naredili korak naprej,« je dodal.

»Prikazali smo dobro igro, bili smo konkurenčni, povedli, imeli nekaj priložnosti, nato pa so pokazali svojo kakovost. Zabili so dvakrat z lepimi zadetki, potem se nam ni uspelo pobrati. Poskušali smo z igro, da ne bi izgubili, a nam žal ni uspelo. Videli smo, kakšna je kakovost v Evropi in kako se igra na tej ravni. V novem poglavju, prvenstvu, želimo doseči, da lahko naslednje leto znova igramo v Evropi,« pa je dogajanje na zelenici povzel kapetan Alen Kozar. Torej sledi državno prvenstvo.


Že včeraj je bila odigrana prva tekma 2. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije, merila sta se Aluminij in Triglav. Drugi dvoboji bodo na sporedu danes in jutri, Maribor gre, po domačem porazu s Triglavom, na popravni izpit v Velenje, v nedeljo pa bo derbi ljubljanske kotline, ko se bodo soočile Olimpija in Domžale. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije