LIGA NHL

Zlatan je prijeten in preprost

Anže Kopitar o sezoni v ligi NHL, slovesnosti v Las Vegasu, OI in srečanju z Zlatanom Ibrahimovićem.
Fotografija:
Odpri galerijo

BLED – Dober mesec je naokrog, odkar se je Anže Kopitar, vodilni slovenski zvezdnik ledenih ploskev, iz Los Angelesa vrnil v domovino. Po že ustaljenem poletnem urniku se zdaj pripravlja na še eno dolgo zimo v NHL, sočasno s prijateljem in dolgoletnim reprezentančnim kapetanom Tomažem Razingarjem na Bledu dela na akademiji za mlade hokejiste. Sezono, svojo že 12. onstran Atlantika, je sklenil z mešanimi občutki. Osebna statistika je bila izjemna, kot kapetan moštva Los Angeles Kings, je prispeval izjemen delež k številnim zmagam, a presežka nato v končnici s soigralci ob porazu v uvodni seriji proti Las Vegasu z 0:4 ni dosegel. »To je res črna pika te sezone. Seveda smo se na koncu temeljito lotili iskanja razlogov, nihče med nami ni pričakoval, da se nam lahko tako zatakne proti novincem v tekmovanju. In verjemite mi, da če bi lahko sam izbiral med Anaheimom, San Josejem in Las Vegasom, bi si za uvodnega tekmeca izbral prav Vegas,« je poudaril Kopitar med tradicionalnim julijskim srečanjem s slovenskimi novinarji na Bledu. Iskanje razlogov za neuspeh v končnici pa se je razpletlo s podčrtano neučinkovitostjo: »Res nam zlepa ni šlo pred vrati tekmeca. Glede svoje obrambe in našega čuvaja mreže Jonathana Quicka se res ne moremo pritoževati.«

Pred dobrim mesecem se je vrnil domov, pravi počitek si bo privoščil po akademiji (»Takrat se bom za en teden odpravil k Jadranskemu morju na Hrvaško.«), nato bo napočil čas za osrednji del domačih priprav pred sezono NHL. Te zadnje se bo spominjal tudi po tem, da so ga drugič doslej izbrali za najboljšega napadalca lige v obrambnih nalogah, obenem je bil tudi med elitno trojico hokejistov rednega dela. »Posebni so bili tisti trenutki na prireditvi v Las Vegasu, govora si nisem napisal, le zjutraj, ko sem vstal, sem razmislil o tem, česa ne smem pozabiti povedati,« se je nasmehnil.

Žal mu je, da tako kot tudi vsi drugi akterji iz NHL ni mogel drugič doslej doživeti olimpijskega utripa (»Ne vem, kako bo za Peking 2022, toda na OI bi morali igrati vsi najboljši hokejisti.«), zavoljo obveznosti pri klubu, ki so se zanj kot kapetana po slovesu od končnice raztegnile na dva tedna, ni bilo možnosti, da bi okrepil slovensko reprezentanco na SP skupine B.
Med prijetnimi dogodki pisane sezone v Los Angelesu bo v spominu ohranil srečanje s švedskim nogometnim asom Zlatanom Ibrahimovićem: »Prav prijeten in preprost je, klepetala sva pol ure, zanimalo ga je tudi, kako sem doživel bivanje na Švedskem.« A od takrat je minilo že več kot ducat let. Sedanjost Anžeta Kopitarja pa se prepleta med hokejem v Severni Ameriki in počitnicami na Bledu, Hrušici, Jesenicah, Štajerskem, Hrvaškem.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije