ZADOVOLJNI

Zdaj si bo privoščila krvavice, zelje, repo

Alenka Čebašek in Anamarija Lampič zelo dobri šesti v ekipnem sprintu. Naslov olimpijskih prvakinj Američankama Kikkan Randall in Jessici Diggins.
Fotografija: Anamarija Lampič (levo) in Alenka Čebašek nista skrivali navdušenja po šestem mestu v ekipnem sprintu. FOTO: MATEJ DRUŽNIK
Odpri galerijo
Anamarija Lampič (levo) in Alenka Čebašek nista skrivali navdušenja po šestem mestu v ekipnem sprintu. FOTO: MATEJ DRUŽNIK

PJONGČANG – V ženskem tekaškem taboru so se po osmem mestu štafete veselili novega najboljšega slovenskega dosežka v zgodovini olimpijskih iger. Z njim sta včeraj navdušili Alenka Čebašek in Anamarija Lampič, ki sta se na sprintu dvojic izkazali s šestim mestom; tako visoko pred tem na tej preizkušnji ni segla še nobena naša naveza na tem tekmovanju. Nekoliko presenetljivo, a povsem zasluženo sta zmagali Američanki Kikkan Randall in Jessica Diggins, ki sta za pičle 0,19 sekunde prehiteli Švedinji Charlotte Kalla in Stino Nilsson, z bronasto kolajno pa sta manj od pričakovanj dobili Norvežanki Marit Bjørgen in Maiken Caspersen Falla (+ 2,97). Slovenki sta za novopečenima prvakinjama iz ZDA zaostali za 31,77 sekunde. »Menim, da nama je uspel nadpovprečen tek. Boljše kombinacije, kot sva bili z Alenko, skorajda ne bi moglo biti,« se je smejalo Lampičevi, ki ji le med prvim vzponom ni bilo do smeha, ko se je za trenutek znašla na kolenih. »Tam je bila kar gneča, Finka Krista Pärmäkoski me je prehitevala po desni strani in svojo palico zapičila v mojo smučko, ki jo je potegnilo nazaj, sama pa sem zaradi tega padla na kolena. A ni bilo panike, ritem je bil še umirjen, tako da sem hitro spet ujela tekmice in zaradi tega po mojem nisva ničesar izgubili,« je ocenila 22-letnica iz Valburge pri Smledniku, za katero bi bilo morda dosegljivo še peto mesto, to pa bi bil maksimum, se je strinjal tudi glavni trener reprezentance, Italijan Stefano Saracco.

Nasmejana je bila tudi Čebaškova. »Res sva dobro leteli po progi. To je lep uspeh za našo majhno ekipo, za Slovenijo, naš servis, tako da lahko vsi skupaj zadovoljni zapustimo Pjongčang,« je povedala 28-letna Blejka, ki je bila ob nastopih v ekipnem sprintu in štafetni preizkušnji še najbolj ponosna na svoje 12. mesto na 10 km v prostem slogu. »Po slabšem začetku sezone, ko sem bila res na tleh in nisem vedela, kako naj se poberem, takšnega preskoka res nisem pričakovala,« je priznala Čebaškova, ki se je pred časom že spogledovala s tem, da bi po OI končala športno pot. »Zdaj sem dokončno sklenila, da bom vztrajala vsaj še eno sezono, ker vidim, da lahko z dobrim treningom pokažem še kaj lepega. Zagotovo mi bodo olimpijski nastopi dali krila,« se Gorenjka že veseli nadaljevanja sezone za svetovni pokal na severu Evrope, kjer bo poskušala osvojiti čim več točk. Zelo natrpan urnik bo imela v prihodnjih tednih tudi Lampičeva, zato že komaj čaka, da se za nekaj dni vrne domov in si vsaj malo oddahne. »Ker hrana tu ni bila najboljša, že močno pogrešam naše jedi: krvavice, klobase, zelje, repo, ki si jih bom privoščila po vrnitvi v Slovenijo,« je še dejala Anamarija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije