Za Jurišiča hočejo nerealno ceno

V Kopru 17. novembra spektakel z obračuni v K1, MMA in boksu V Bonifiki tudi Baković, Bečirovič, Fabjan, Jurišič, Štrucl, Ratajčeva …
Fotografija: Uroš Jurišič bo v Kopru lovil že deseto zaporedno profesionalno zmago. Foto: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Uroš Jurišič bo v Kopru lovil že deseto zaporedno profesionalno zmago. Foto: Miha Šimnovec

KOPER – Dobro leto po odmevnem prvem trčenju legend v Bonifiki bo 17. novembra v tej koprski dvorani še drugi in še večji borilni spektakel Legends Collide, na katerem se bo predstavilo mnogo slovenskih asov iz K1, mešanih borilnih športov (MMA) in boksa. Kdor rad spremlja obračune v ringu, naj si čim prej priskrbi vstopnico, kajti prireditelji z neuničljivim Miranom Fabjanom in njegovim trenerjem Dariem Grilancem na čelu pričakujejo, da bo arena zaradi izjemnega zanimanja tokrat nabito polna.

»Lani smo imeli na prireditvi samo dvoboje K1 in smo prodali 2000 vstopnic, letos, ko smo dodali še mešane borilne športe in boks, pa je že predprodaja takšna, da bo nekaj dni pred spektaklom težko dobiti sedež v Bonifiki,« je napovedal Fabjan, ki je pred letom dni po točkah premagal Dževada Poturaka, slovitega težkokategornika iz BiH. Kdo se mu bo to pot postavil po robu, 33-letni borec iz Branika pri Novi Gorici še ni vedel.

Toda večje skrbi mu povzročajo odpovedi nasprotnikov za druge slovenske ase. Največ sivih las je dobil, potem ko mu je Hrvat Ivan Gluhak sporočil, da se zaradi kožnih težav ne more pomeriti z Urošem Jurišičem (do 77 kg), našim vzhajajočim zvezdnikom MMA. »Za Uroša, ki lovi deseto zaporedno profesionalno zmago, je res težko najti tekmeca, saj se ga izogibajo kot hudič križa. Ko sem klical naokrog različne menedžerje po Evropi in jih spraševal, ali imajo borca za Jurišiča, so me nekateri takoj zavrnili, drugi pa so postavili nerealno ceno,« je razkril slovenski Rocky, ki mu je zelo odleglo, potem ko je v obračun s 25-letnim Ljubljančanom, ki se že več mesecev pripravlja v znanem klubu American Top Team (ATT) na Floridi, privolil Gruzinec Šota Gvasalia (10 zmag, 5 porazov). »Vesel sem, da je sprejel borbo z mano, verjamem pa, da bo to odločitev še obžaloval,« je samozavesten Jurišič. V MMA bosta naše barve v Kopru branila tudi nekdanja obetavna judoista Tajda Ratajc (5 zmag, brez poraza), ki se bo v edinem ženskem dvoboju v kategoriji do 52 kg spoprijela z Grkinjo Charo Dimitroula (2 zmagi, 5 porazov), in Rudolf Pavlin (do 95 kg), sicer bolj znan kot trener naše najuspešnejše boksarke Eme Kozin, ki se bo pomeril s Srbom Milošem Markovićem.

Fabjan, ki že od nekdaj obožuje boks, je zelo vesel, da je v nastop pregovoril tudi večkratnega slovenskega prvaka Andreja Bakovića, ki je vse štiri dosedanje profesionalne dvoboje v svojo korist odločil z nokavtom. V Bonifiki bo 28-letni Ljubljančan v supervelterski kategoriji prekrižal pesti s Stefanom Markovićem iz BiH. »Ker o njem ne vem ničesar, bom moral biti zlasti na začetku še posebno previden. Ne glede na vse pa gre za tekmeca, ki bi ga moral premagati, a tega v boksu nikoli ne moreš z gotovostjo trditi,« je omenil Baković. Ob vseh naštetih in Aleksandru Stankovu sta zagotovilo za spektakel tudi slovenska težkokategornika Jasmin Bečirovič (do 95 kg) in Rok Štrucl (nad 95 kg); Jasko, ki se lahko pohvali z zavidljivo kariero v K1 in tajskem boksu, bo imel na tej prireditvi svoj poslovilni dvoboj z Madžarom Tihomirjem Brunerjem, Štrucl pa prvega po daljšem premoru s Srbom Strahinjo Ivanovićem

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije