KOŠARKA

V Novem mestu raste evropotencial

Z derbijem med Krko in Petrol Olimpijo se začenja DP v košarki.  V dresu Novomeščanov se izvrstno razvija 19-letni Miha Škedelj.
Fotografija: Miha Škedelj je takole postavil soigralce za uigrano akcijo. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Miha Škedelj je takole postavil soigralce za uigrano akcijo. FOTO: Drago Perko

NOVO MESTO – Petrol Olimpija je imela sinoči prvo tekmo v ligi prvakov, v Areni Stožice je gostoval neugodni francoski Strasbourg. Košarkarji Krke so v nedeljo prišli do prve zmage v regiji, jutri pa se začenja domače državno prvenstvo.

Miha Škedelj je takole postavil soigralce za uigrano akcijo. FOTO: Drago Perko
Miha Škedelj je takole postavil soigralce za uigrano akcijo. FOTO: Drago Perko

Žreb je hotel, da ga bosta z derbijem odprla Krka in Olimpija v Novem mestu, finalista zadnje sezone sta torej spet na kraju zločina. V nasprotju s finalom prejšnje sezone so predvsem gostje v spremenjeni zasedbi, na parketu pa bodo spet najboljši slovenski sodniki. Na praznik košarke v deželo nasmeha in cvička prihaja mariborska trojka: Saša Pukl, Sašo Petek in Matej Špendl.
 

Pogumni Petrov


Gostitelji mirno pričakujejo obračun 1. kroga lige Nova KBM. V nedeljo so naredili pomemben posel za nadaljevanje sezone in mir v hiši, v Novem mestu je padel črnogorski Mornar. V drugi in četrti četrtini so Dolenjci navdušili, košarka spet postaja tema pogovorov po novomeških gostinskih lokalih, v njih se obuja poteze domače ekipe.

Predvsem so si zapomnili igro 19-letnega in 201 centimeter visokega Mihe Škedlja, ki mu številni napovedujejo blestečo kariero. Domači trener Simon Petrov fantu že dve sezoni namenja minutažo in podporo, Miha to vrača na parketu. Enkrat bolj, drugič manj. Nihanja so sestavni del zorenja in razvoja mladega igralca. V nedeljo je navdušil. V 24 minutah je 10 točkam dodal sedem skokov, tri podaje in ukradeno žogo.


Miha ima vse predispozicije, da se razvije v evroligaškega igralca. V zadnjem letu je naredil korak naprej pri telesni pripravi, košarkarska inteligenca ni sporna. Dolge roke so še dodatni plus, ima obetavno dinamiko meta, sposoben je prebiti prvo obrambno linijo in si sam kreirati met. Minute v napadu si poskuša izboriti v obrambi, v kateri ne varčuje z močmi. Ima tudi nekaj nujnega liderstva.
 

Upravičiti zaupanje


»Ta zmaga je za nas v tem delu sezone ključna! Z igro sem zadovoljen, vse pa se začne v obrambi,« se Škedelj zaveda odgovornosti do ekipe, soigralcev in trenerja. »Simon Petrov me pozna že nekaj časa, sodelovala sva že v mladinski ekipi. Na vsakem treningu in tekmi se želim dokazati in upravičiti zaupanje, ki ga dobim,« je še dejal Škedelj, ki se že veseli jutrišnje tekme v dvorani Leona Štuklja, v kateri Miho in ekipo zanima zgolj in samo zmaga! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije