LIGA PRVAKOV

Učna ura stare dame rdečim vražičkom

Juventus v ligi prvakov dokazal, da je eden od favoritov za lovoriko. Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho objokuje kakovost moštva.
Fotografija: Cristiano Ronaldo. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo. FOTO: AFP

MANCHESTER – Derbi torkovih tekem v nogometni ligi prvakov med Manchester Unitedom in Juventusom, stara dama je z zadetkom Paula Dybale v 17. minuti na Old Traffordu zmagala z 1:0, je potrdil napovedi, da je torinski klub v tej sezoni med glavnimi kandidati za osvojitev cenjene lovorike, na katero čaka že 22 let.

Nekdanji Manchestrov igralec Cristiano Ronaldo je sodeloval pri Argentinčevem golu, rdeče vrage pa v skupini H čaka še zahteven boj, če se želijo z drugim mestom prebiti v osmino finala tekmovanja. ManU je celo postavil lasten neslavni rekord, saj v ligi prvakov v svoji trdnjavi ni slavil že tri zaporedne tekme. Ker Unitedu tudi v angleškem prvenstvu ne cvetijo rože, se postavlja vse več vprašanj o prihodnosti trenerja Joseja Mourinha.

»Juventusova gospoda Leonardo Bonucci in Giorgio Chiellini imata lahko tudi po tej tekmi na Harvardu kar nekaj predavanj na temo, kako odigrati vlogo osrednjega branilca. Juventus je moštvo, ki ima vse, kakovost je prisotna v vseh igralnih vrstah. Moram biti iskren, Torinčani so v primerjavi z nami na drugačni kakovostni ravni,« je Mourinho hvalil torinskega velikana, med vrsticami pa seveda še naprej kritizira premalo zapravljenega denarja klubskega vodstva za resnično okrepitev igralnih vrst rdečih vragov. Pa čeprav je razvpiti Portugalec od leta 2016, ko je prišel v ManU, z vodstvenim blagoslovom za nove igralce zapravil skoraj 500 milijonov evrov. »Kar me najbolj veseli, je to, da nenehno rastemo, predvsem kar zadeva samozavest. To nam omogoča, da uveljavljamo svojo igro,« je ocenil Juventusov trener Massimiliano Allegri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije