ŽREB

Srbi bodo plesali s kariokami

V Dohi izžrebali skupine SP v nogometu. Skupina smrti bo novembra skupina G.
Fotografija: Naslov brani Francija, zato je pokal na oder v Dohi prinesel selektor Didier Deschamps. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Naslov brani Francija, zato je pokal na oder v Dohi prinesel selektor Didier Deschamps. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Dobrih sedem mesecev pred prvo tekmo svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bo med 21. novembrom in 18. decembrom gostil Katar, so v kongresnem centru DECC v Dohi izžrebali skupine.

Predsednik Svetovne nogometne zveze (FIFA) Gianni Infantino je na odru s katarskim emirjem Tamimom bin Hamadom Al Thanijem pozval k miru v svetu in napovedal najboljše svetovno prvenstvo vseh časov, ki bo tudi revolucionarno, saj bo prvič potekalo v jesenskem terminu. Domači reprezentanci bo pripadlo uvodno dejanje turnirja v skupni A, v Al Horju se bo Katar najprej udaril z Ekvadorjem.

Pregovorna skupina smrti je najbrž skupina G, kjer so zbrane reprezentance Brazilije, Srbije, Švice in Kameruna, Hrvaška je pristala v skupini F, kjer jo bo kot selektor Maroka že na uvodni tekmi izzval legendarni Vahid Halilhodžić.

Tri udeležence SP bomo dobili šele junija, ko bo na sporedu zaključek evropskih in medcelinskih dodatnih kvalifikacij. Skupina B bi bila lahko v primeru napredovanja Walesa oz. Škotske, ki se mora v polfinalu še pomeriti z Ukrajino, povsem »angleška«.

Žreb SP 2022 – skupina A: Katar, Ekvador, Senegal, Nizozemska; B: Anglija, Iran, ZDA, Wales/Škotska – Ukrajina; C: Argentina, Savdska Arabija, Mehika, Poljska; D: Francija, Danska, Tunizija, ZAE – Avstralija/Peru; E: Španija, Kostarika/Nova Zelandija, Nemčija, Japonska; F: Belgija, Kanada, Maroko, Hrvaška; G: Brazilija, Srbija, Švica, Kamerun; H: Portugalska, Gana, Urugvaj, Južna Koreja. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije