BRON NI SREBRO ALI ZLATO

Slovenski olimpijski komite: Žan Košir ni bil opeharjen, posnetek ni pomemben

V cilju je TV-kamera, ki pa za merjenje časa ni pomembna in pri tem ne igra nobene vloge.
Fotografija: Posnetek ni pomemben, pri deskanju ni fotofiniša, so sporočili iz OKS. Foto: Twitter
Odpri galerijo
Posnetek ni pomemben, pri deskanju ni fotofiniša, so sporočili iz OKS. Foto: Twitter

PJONGČANG – Po bronastem odličju deskarja Žana Koširja v paralelnem veleslalomu na olimpijskih igrah, ko naj bi bil oškodovan za finale, se je oglasila tudi krovna slovenska organizacija. Olimpijski komite Slovenije je v sporočilu za javnost zapisal, da so se v javnosti pojavili dvomi o regularnosti polfinalne tekme v paralelnem veleslalomu, v kateri je domači deskar Lee Sang Ho za stotinko sekunde premagal slovenskega olimpijca.

V javnosti se je pojavila tudi fotografija ciljne črte, ki naj bi dokazovala zmago našega deskarja. V zvezi s tem in zaradi objektivne obveščenosti športne javnosti vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije izjavlja:  
  • Fotofiniša pri paralelnem veleslalomu ni, kot je to primer v nekaterih drugih športih.
  • Vsaka proga ima svoje merjenje časa, šteje le razlika med tekmecema. V cilju posamezne proge sta časomerilni napravi A in B. A-naprava je nameščena niže kot B in le A-naprava je merodajna.
  • V cilju je TV-kamera, ki pa za merjenje časa ni pomembna in pri tem ne igra nobene vloge. Ta kamera snema pod drugačnim kotom, kot je nameščena časomerilna A-točka in je zavajajoča.
  • Na pritožbo vodstva ekipe deskarjev smo prejeli odgovor, da je čas polfinalne tekme pravilen, kar je potrdil tudi direktor tekmovanja vodji olimpijske reprezentance Slovenije na srečanju po tekmi. Pritožba na merjenje časa ni bila mogoča.
Košir je po polfinalu in nato bronu povedal, da se je počutil kot budalo
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije