NOGOMET

Skender že zagrozil Mariborčanom

Nogometaši Olimpije samozavestno pričakujejo derbi v Ljudskem vrtu. Verjamejo, da bodo v nedeljo v Mariboru pokazali svoj pravi obraz.
Fotografija: Dino Skender je dobro razpoložen pred nedeljskim derbijem z Mariborom. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Dino Skender je dobro razpoložen pred nedeljskim derbijem z Mariborom. FOTO: Leon Vidic

Nogometaši Olimpije so se vendarle dvignili v zgornji del prvenstvene lestvice. Potem ko so premagali Domžalčane (3:2), so bili v zaostali tekmi uvodnega kroga 1. SNL v Stožicah po pričakovanju boljši še od Goričanov (1:0). Edini gol je že v 13. minuti zabil srbski napadalec Đorđe Ivanović, ki je tako dosegel že tretji zadetek v tej sezoni DP. Toliko so jih v dosedanjih petih krogih dosegli le še Andrija Filipović (Mura), Dario Kolobarić (Domžale), Nino Kouter (Mura) in Žan Žužek (Koper).

Z igro niso navdušili

Toda zmaji z igro proti vrtnicam, ki se jim očitno obeta še huda bitka za obstanek v prvoligaški konkurenci, še zdaleč niso navdušili. »Najpomembneje je, da smo – ne glede na način – vzeli vse tri točke. To nam je tudi uspelo,« je Dino Skender, trener Olimpije, potegnil črto pod tekmo, na kateri je bil – kot je ponovil – v ospredju pozitiven rezultat. »Zabili smo gol in nato dvoboj mirno pripeljali do konca. Ni bilo preprosto, od obračuna z Domžalami, med katerim smo se precej izčrpali, so minili le trije dnevi,« je pojasnil 36-letni Hrvat in pripomnil, da so v treh dneh osvojili šest točk in se vrnili v življenje.

Že za petami vijoličnim

Na lestvici so se povzpeli na četrto mesto, na katerem zdaj z enakim številom točk dihajo za ovratnik tretjeuvrščenim Mariborčanom. »Zdaj smo nevarni tudi za naslednji krog,« je Skender že zagrozil vijoličnim, s katerimi se bodo pojutrišnjem (20.15) v večnem derbiju pomerili v Ljudskem vrtu. »Vemo, o kakšni ekipi je govor. Mariborčane, ki imajo že dolgo formirano moštvo, maksimalno spoštujemo. Toda dali bomo vse od sebe, da bomo tekmo odločili v našo korist, čeprav se zavedamo, da ne bo preprosto,« je težko pričakovani nedeljski obračun z vijoličnimi napovedal trener Olimpije, ki verjame, da jih bosta zadnji zmagi dvignili in da bodo v Mariboru pokazali svoj pravi obraz.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije