Odd Christian Eiking." />
DIRKA PO ŠPANIJI

Roglič napadel, a nato grdo padel 10 kilometrov pred ciljem (VIDEO)

Rdečo majico je zdaj oblekel Norvežan Odd Christian Eiking.
Fotografija: Roglič je sprva strl tekmece, nato pa padel, v rdeči majici je zdaj ubežnik Eiking. FOTO: Jumbo Visma
Odpri galerijo
Roglič je sprva strl tekmece, nato pa padel, v rdeči majici je zdaj ubežnik Eiking. FOTO: Jumbo Visma

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je danes načrtno prepustil rdečo majico vodilnega na dirki po Španiji. Vseeno je na strmem zadnjem vzponu napadel tekmece, nato pa padel na spustu okoli 10 km pred ciljem. Tako se razmerje med najmočnejšimi kolesarji na Vuelti ni spremenilo. Rdečo majico je sicer oblekel ubežnik, Norvežan Odd Christian Eiking.



Šestindvajsetletni Norvežan (Intermarche-Wanty-Gobert) je ciljno črto prečkal kot peti, bil pa je del velike ubežne skupine 31 kolesarjev. V njej je bil najmočnejši Avstralec Michael Storer (Team DSM), ki je slavil drugo etapo na letošnji dirki, najboljši je bil že na sedmi preizkušnji.

V skupnem seštevku ima Eiking (Intermarche-Wanty-Gobert) 58 sekund naskoka pred Francozom Guillaumom Martinom (Cofidis). Tretji je ostal Roglič (Jumbo Visma), ki je zaradi padca pri spustu izgubil okoli 20 sekund naskoka z zadnjega vzpona. V cilj je pripeljal na 37. mestu, 11:49 minute za Storerjem.

Kisovčan za Eikingom v skupnem seštevku na tretjem mestu zaostaja 2:17 minute. Še naprej pa ima 28 sekund naskoka pred Špancem Enricom Masom in 1:21 pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom (oba Movistar). Šesti je v skupni razvrstitvi Avstralec Jack Haig (Bahrain Victorious), 1:42 za Rogličem.

Preberite še
image_alt
Napeto je bilo: Rogliču bi rdečo majico skoraj odvzel Slovenec


Znova je 37 sekund v primerjavi z Rogličevo skupino izgubil Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers), ob njem pa tudi njegov britanski moštveni kolega Adam Yates. V skupnem seštevku je Bernal, sicer zmagovalec letošnje dirke po Italiji, zdrsnil na skupno sedmo mesto (+4:46).

V sredo bo na sporedu razgibana 11. etapa od Antequere do Valdepenas de Jaena (133,6 km). Teren je znova pisan na kožo ubežnikom, a ponuja tudi poligon za razlike med najboljšimi.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije