NOGOMETNA TRŽNICA

Real dobil Courtoisa, Modriću izdatna povišica

Zmagovalec nogometne lige prvakov Real Madrid odslej z belgijskim vratarjem. Kraljevi klub ne namerava spustiti Luke Modrića in Marcela v Italijo.
Fotografija: Predsednik Real Madrida Florentino Perez je ponosno predstavil novega čuvaja mreže Thibauta Courtoisa. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Predsednik Real Madrida Florentino Perez je ponosno predstavil novega čuvaja mreže Thibauta Courtoisa. Foto: Reuters

LJUBLJANA – Potem ko je bilo v sredo jasno, da je 23-letni španski vratar Kepa Arrizabalaga za rekordno odškodnino, ko gre za vratarje (80 milijonov evrov), prestopil iz španskega prvoligaša Athletic Bilbaa v angleški Chelsea, je bilo jasno, da bo londonski klub zapustil belgijski čuvaj mreže Thibaut Courtois, najboljši golman letošnjega svetovnega prvenstva v Rusiji.

Lastnik zlatih rokavic z mundiala se vrača v Španijo, kjer je med letoma 2011 in 2014 nosil dres Atletico Madrida, zdaj pa bo stal v vratih mestnega tekmeca Reala, zmagovalca v zadnjih treh sezonah lige prvakov. Kraljevi klub je Chelseaju plačal 35 milijonov evrov odškodnine, 26-letni Courtois pa bo v vratih galaktikov zamenjal 31-letnega Kostaričana Keylorja Navasa, ki kljub konkurenci noče zapustiti Reala. Zanj so zamenjavo iskali že leta 2015, ko so nerodno zamudili s prestopom Davida De Gee iz Manchester Uniteda, januarja pa je spodletel poskus prestopa Arrizabalage.

Vratarski posel sicer ni edino tokratno sodelovanje na relaciji Santiago Bernabeu-Stamford Bridge. Iz španske prestolnice namreč na enoletno posojo v London odhaja 24-letni hrvaški vezist Mateo Kovačić, ki se ni naigral v konkurenci Luke Modrića, Tonija Kroosa in Casemira. Čeprav je v nogometu težko z gotovostjo napovedovati razplet najdražjih prestopov, je zdaj vendarle jasno, da bo slovenski reprezentant Jan Oblak ostal v vratih Atletico Madrida, saj je Liverpool kupil Brazilca Allisona Beckerja, francoski prvak PSG pa Italijana Gianluigija Buffona.

Real Madrid to poletje doživlja precejšnjo prevetritev, potem ko je klub zapustil Portugalec Cristiano Ronaldo, ki zdaj nosi črno-beli dres torinskega Juventusa. Na severu Italije bi se mu rad pridružil brazilski bočni branilec Marcelo, Italijani pa so sprožili tudi pravo medijsko ofenzivo glede Luke Modrića, ki bi ga v svojih vrstah rad videl milanski Inter s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem. Dvaintridesetletni Hrvat, najboljši igralec nedavnega mundiala, se ni javno izjasnil glede morebitnega prestopa, se je pa po počitnicah že pridružil pripravam drugega moštva v Madridu (prva ekipa se je medtem vrnila s turneje v ZDA), kjer mu pripravljajo podaljšanje pogodbe s precej višjo plačo. Potem ko sta galaktike po koncu sezone zapustila trener ​Zinedine Zidane in Ronaldo, si predsednik Reala Florentino Perez ne more privoščiti, da bi izgubil še enega velemojstra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije