PREGLED LETA

PREGLED: Smrti pretresle šport, upanje za malega Krisa

To so vsebine športne rubrike, na katere ste najraje kliknili.
Fotografija: Mali Kris s starši. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Mali Kris s starši. FOTO: Leon Vidic, Delo

Leto 2019 je bilo polno pričakovanj. Nekaj je bilo izpolnjenih, nekaj pa se jih je končalo z grenkim priokusom. Tudi na področju športa. Katere novice ste največkrat prebrali znotraj rubrike Šport, objavljamo spodaj.

Dobrodelni za Krisa

Kako dobrodelni smo Slovenci, dokazuje primer posameznika, ki je v zameno za denar za malega Krisa Zudicha ponudil vstopnico za odbojkarsko tekmo med Slovenijo in Poljsko. Vstopnice so bile hitro razprodane, dobrotnik pa se je odločil, potem ko je ena od navijačic zbolela, da vstopnico odkupijo in jo dajo na licitacijo. Podrobnosti so pojasnjene v članku Prek 600 tisočakov za Krisa! Pred polfinalom prodal vstopnico, ne boste verjeli, kaj je storil kupec.




Oživljanje odbojkarice

Hitro ukrepanje trenerjev in enega izmed staršev mladih odbojkaric, ki so zvečer še trenirale v telovadnici v Nabrežini, je morda rešilo življenje 18-letnemu dekletu. To je obšla slabost, zaradi česar se je zgrudila in nepremično obležala. Dekle so oživljali, razplet, ki ima srečen konec, pa najdete v članku Zgrudila se je: slovenski odbojkarici (18) zastalo srce.

Najboljša slovenska smučarka potegnila drastično potezo

Ilka Štuhec si je kmalu po smukaški zmagi v Val Gardeni na svetovnem prvenstvu na tekmi v Crans Montani poškodovala koleno in predčasno končala smučarsko sezono, na srečo pa operacija vendarle ni bila potrebna. Slovenska najboljša smučarka se je odločila za še en velik korak. Več v članku Ilka Štuhec se je odzvala na besede Andree Massija.

Slovo rokometaša

Dan pred 40. rojstnim dnem je umrl rokometaš Jens Tito Tiedtke, so takrat sporočili na družbenem omrežju nemškega rokometnega kluba TV Grosswallstadt. »Nismo izgubili le vidnega člana našega kluba, pač pa uspešnega rokometaša in izjemnega človeka. Vsem nam je bil vzor,« so sporočili iz kluba.
Športni svet žaluje, po hudi bolezni umrl rokometaš.

Smrt TV-voditeljice in športnice

Televizijska voditeljica in »najhitrejša ženska na štirih kolesih na svetu« Američanka Jessi Combs (36) je avgusta umrla v nesreči v puščavi Alvord v ameriški zvezni državi Oregon, ko je poskušala zrušiti lastni rekord. O tem smo pisali v članku Televizijski svet zavit v črnino: znana voditeljica (36) umrla v nesreči.

Prvič slišana izpoved dekleta, ki je bila v avtu s pokojnim Draženom Petrovićem

Hrvaški košarkar, virtuoz, ki ga je svet oboževal, Dražen Petrović, je umrl 7. junija 1993. V avtu, v katerem je bil s svojo partnerico Klaro Szalantzy, je bila tudi Hilal Edebal, turška košarkarica, prijateljica Szalantzyjeve. Hilal je bila v nesreči hudo poškodovana, izgubila je spomin, rehabilitacija pa je bila tako dolgotrajna in boleča, da si je nekoč celo hotela želela vzeti življenje. Na željo Draženove matere Biserke je televizija TRT omogočila srečanje Hilal in Biserke. Njeno do takrat še neizpovedano zgodbo smo objavili v članku Tretja oseba v avtu, ko je umrl Dražen Petrović, spregovorila.

Kaj se dogaja z Michaelom Schumacherjem

Gledalci na filmskem festivalu v Cannesu so bili prvi, ki so si lahko ogledali napovednik filma z naslovom Schumacher. Ta med drugim postreže s posnetkom Bernieja Ecclestona, ki je bil 40 let prvi mož tega tekmovanja, formula 1 pa je pod njegovim vodstvom postala najpopularnejši avtomobilistični šport na svetu. Če vas zanima več o tem, kliknite na Šok! Nekdanji prvi mož formule ena o Schumiju: Ni ga med nami.

Padec Flisarja

Poškodbe so del športa. Grd padec se je zgodil slovenskemu dirkaču na belih strminah Filipu Flisarju. Dobil je udarec v medenico in glavo, podrobnosti pa razkrivamo v članku Huda nesreča Filipa Flisarja, končal je v bolnišnici.

Srečanje, ki ga ni bilo

Prvo tekmo, na kateri sta se iz oči v oči stala NBA-zvezdnika Luka Dončić in Zoran Dragić, je v živo spremljalo okoli dva tisoč Slovencev. Organiziranih je bilo več aranžmajev, med drugim tudi z Dragićem, a posebnega zanimanja ni bilo. Več o tem v članku Užaljeni in razočarani Dragić: Nihče se noče srečati z menoj.

Poslovila se je najboljša kotalkarica

Oktobra je Slovenijo pretresla novica, da je boj z boleznijo izgubila Lucija Mlinarič. Umrla je v 32. letu starosti, bila pa je naša najboljša kotalkarica. Več o njej in njeni bitki z okrutno boleznijo lahko preberete v članku Slovenska športnica izgubila boj z rakom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije