LICITACIJE

Prek 600 tisočakov za Krisa! Pred polfinalom prodal vstopnico, ne boste verjeli, kaj je storil kupec

Slovenija, veliko srce imaš: denar za Krisa zbirajo navadni državljani z licitacijami.
Fotografija: Slovenija zbira denar in stiska pesti za Krisa. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Slovenija zbira denar in stiska pesti za Krisa. FOTO: osebni arhiv

LJUBLJANA – Vsa Slovenija zbira denar za Krisa Zudicha iz Kopra, ki se je rodil z živčno-mišično boleznijo. Da bi 19-mesečnik prejel revolucionarno zdravilo, morajo njegovi starši zbrati nekaj malega manj kot 2,3 milijona evrov. Zdravilo morajo otroci prejeti do svojega drugega leta. Kris bo drugo svečko upihnil 28. januarja naslednje leto.



V akcijo je stopila vsa Slovenija, odmeva tudi med znanimi športniki, našli pa so se posamezniki, ki so se pripravljeni odpovedati, denimo, vroči vstopnici zo nocojšnjo odbojkarsko tekmo ali pa dragocenemu dresu Gorana Dragića iz Miamija z njegovim podpisom. Dres se bo na facebooku prodajal do 30. septembra do polnoči. Najvišja doslej prijavljena ponudba je okrogel tisočak.
 
Preberite še:

En evro bi malemu Krisu rešil življenje



Poziv dobrodelneža Sloveniji, da z nakupom vstopnice pomagajo Krisu. FOTO: zajem zaslona
Poziv dobrodelneža Sloveniji, da z nakupom vstopnice pomagajo Krisu. FOTO: zajem zaslona
Kako dobrodelni smo Slovenci, dokazuje tudi primer posameznika, ki je v zameno za denar za Krisa ponudil vstopnico za nocojšnjo odbojkarsko tekmo med Slovenijo in Poljsko. Zadnje vstopnice so šle v prodajo včeraj ob 17. uri in so bile prodane v nekaj minutah. Dobrotnik je pojasnil, da je ena izmed navijačic zbolela, zato so se odločili s sodelavci vstopnico odkupiti in dati na licitacijo. Napovedal je, da bodo izkupičku od dražbe dodali še 100 evrov.
 
Preberite še:

FOTO: Mamica malega Krisa: Tega nismo pričakovali niti v sanjah
VIDEO: Krisova babica in dedek nista zadrževala solz: On je najlepši sonček



Tukaj pa se zgodba, ki ogreje srce, še ne konča. Ponudnik najvišjega zneska je to namreč podelil svojemu bratu, sam pa bo tekmo spremljal na Kongresnem trgu.

Od nečesa, kar ji je zelo pri srcu, se je v dobrobit Krisa pripravljena posloviti Twinsbotra, ki je na dražbo dala žogo NK Maribor 2012 s podpisi igralcev. Licitiranje bo potekalo do 1. oktobra.



Od podpisanega dresa Zlatka Zahovića, ko je nogometno žogo brcal pri Olypiakosu, se bo poslovil navijač, ki ponudbe zbira do 29. septembra do 21. ure.

Predsednik države Borut Pahor pa je častni pokrovitelj dobrodelne tekme, ki jo 18. novembra letos pripravlja nogometni klub iz Kopra. Na tekmi se bodo pomerili nogometaši FC Koper in reprezetanca Slovenije mlajših od 21 let.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije