ODBOJKA

Pomagala jim bo tudi Pušlarjeva

Vse hitreje se bliža domače EP v odbojki. Kapetan Tine Urnaut poziva k zbranosti.
Fotografija: Kapetan Tine Urnaut na EP računa na množično pomoč domačih navijačev. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Kapetan Tine Urnaut na EP računa na množično pomoč domačih navijačev. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Slovenski odbojkarji so imeli in imajo tri cilje v letošnjem letu. Kvalifikacije za elitno ligo narodov so uspešno opravili, v izločilnih bojih za olimpijske igre v Tokiu se ni izšlo, septembra pa jih čaka še evropsko prvenstvo, dobršen del tudi na domačih tleh.

Varovanci selektorja Alberta Giulianija bodo starocelinske boje začeli 12. septembra v Stožicah proti Belorusiji, v skupini pa so še Finska, Turčija, Severna Makedonija in Rusija. Obračun z zadnjo bo posladek ljubljanske skupine C. V sklopu priprav na stožiške boje so Giulianijevi fantje gostovali v Grčiji in na treh prijateljskih tekmah premagali gostitelje (3:1, 3:0, 3:1).

»V Grčiji smo igrali precej suvereno, večjih težav nismo imeli, z izjemo tistih dveh nizov, ki smo ju izgubili. Morebiti je manjkalo nekaj stalnosti, a ni bilo težav. A vemo tudi, da Grki niso bili v popolni postavi, ni bilo niti njihovega najboljšega moža Mitarja Đurića. A niso na kakovostni ravni Poljske in Francije. Tekme za trening so koristile, kot so, zdaj se moramo osredotočiti na preostalih 18 dni do evropskega prvenstva in jih čim bolje izkoristiti,« je dejal kapetan Tine Urnaut. Po Grkih slovenske fante naslednja torek in sredo čakata še pripravljalna dvoboja s Srbijo v Stožicah.
 

Igrati se da tudi z Rusi


V skupini evropskega prvenstva je Rusija razred zase, z vsemi drugimi pa se seveda da igrati. Rusi so, denimo, na evropskem prvenstvu leta 2017 Slovence dvakrat premagali s 3:0, v skupinskem delu in v četrtfinalu.

»Seveda se da z vsemi igrati, tudi z Rusi. Izkušnja z EP 2017 pač ni bila dobra, ker smo izgubili, a smo imeli priložnost tako v prvi kot v drugi tekmi. V vseh nizih smo bili rezultatsko spredaj, a zaradi nestalnosti pri sprejemu na njihov servis izgubili niz. A tudi ko smo izgubili, smo bili konkurenčni, to je bilo vprašanje nekaj točk razlike po nizih,« je dodal Urnaut. V uvodni tekmi je bilo pri ruski zmagi po nizih 27:25, 30:28, 25:22, v četrtfinalu pa 25:17, 25:19 in 25:19. A ni panike, iz ugodne ljubljanske skupine se bodo v osmino finala uvrstile najboljše štiri reprezentance, če bo Slovenija v skupini prva ali druga, bo izločilne boje začela na domačem igrišču v Stožicah. Tudi v četrtfinalu in polfinalu bi izbranci Alberta Giulianija tekmece gostili v domačem gnezdu. Torej zelo pomemben dejavnik bodo tudi domači gledalci oziroma navijači.

»Upamo, tokrat smo na treningu tudi dobili pomoč Nine Pušlar, glasbene promotorke EP, da bo v Stožice prišlo čim več gledalcev, da bomo napolnili dvorano in da bomo odigrali tako, kot je lepo igrati pred domačo publiko,« je sklenil kapetan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije