NOGOMET

Pirić dobro okreva, glava boli tudi Rožmana

Na nogometni sceni odmeva dvoboj Domžal in Maribora. Rumeni jezni na sodnika Juga, vijolični veseli treh točk.
Fotografija: Trener Domžal Simon Rožman je bil izključen na tekmi z Mariborom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Trener Domžal Simon Rožman je bil izključen na tekmi z Mariborom. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Nogometni prvoligaši uživajo dva tedna tekmovalnega premora zaradi aktivnosti reprezentanc. Za vse je to dobrodošlo za počitek, regeneracijo, zdravljenje poškodb in uigravanje. Osmi krog se je sklenil z dramatičnim dogajanjem v Domžalah, kjer je prvak Maribor odnesel ves plen, rumeni pa ostajajo brez zmage na dnu lestvice.

A bolj kot točke je pomembno zdravstveno stanje 25-letnega vratarja Maribora Kenana Pirića, ki je moral v 16. minuti zapustiti igrišče zaradi pretresa možganov. Utrpel ga je po nesrečnem trčenju pred svojimi vrati. »Opravil je CT glave, ki ni pokazal poškodb pomembnih struktur, tako da je Pirić noč preživel v domači oskrbi. Vsaj sedem do morda 10 dni bo imel prepoved treninga zaradi nevarnosti vnovične poškodbe, ki bi lahko pomenila hujše posledice,« je pojasnil dr. Zmago Krajnc. Pirić je moral odpovedati tudi udeležbo v reprezentanci BiH.

Domžalčani so zagnali vik in krik zaradi sojenja Mateja Juga, ki jim je razveljavil tri gole zaradi prepovedanega položaja. Po ogledu posnetkov je bila ena odločitev povsem na mestu, dve sta bili mejni. Že po prvi razveljavitvi je domači trener Simon Rožman prejel rdeči karton, ker naj bi (po besedah pomočnika Aleša Kačičnika) od sodnika zahteval pojasnilo za takšno odločitev. Rumeni so tudi brez trenerja na klopi napadali, nizali nevarne akcije, a je vijolična obramba zdržala.

»Za nami je zelo živčna, čustvena in zanimiva tekma. Zelo sem zadovoljen, da smo osvojili tri točke. Zmago smo si prigarali, fantje so pomagali drug drugemu, ko nam je zmanjkovalo moči. Imeli smo lepe priložnosti v nasprotnih napadih, ki bi jih morali bolje izkoristiti. Vseeno gremo zadovoljni na odmor, ki je še kako potreben po 16 odigranih tekmah v strnjenem urniku,« je dejal Milanič.

Po mučnem obdobju klavrnih rezultatov je Kačičnik le videl nekaj pozitivnega: »Pohvaliti moram naše fante, ker so odigrali kakovostno v vseh fazah igre. Priigrali so si številne priložnosti, sodnik nam je razveljavil dva regularna gola, menim tudi, da je bil nad Vukom storjen prekršek za enajstmetrovko. Toda imeli smo dovolj priložnosti, da bi lahko zasukali izid. Pokazali smo igro, na kateri lahko gradimo, da bi se izvlekli iz krize.« O ravnanju arbitra Juga, ki je izključil Rožmana, je dodal: »To je podcenjevanje vseh, ki vsak dan delamo z igralci in se z njimi trudimo napredovati. Ni pošteno, da sodniki na takšen način obravnavajo trenerje.« Domžalčani bodo že v četrtek, 12. t. m., odigrali zaostalo tekmo 3. kroga z Muro na domačem stadionu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije