MUNDIAL

Ognjeni z Modrićem spravili gavče v obup

Hrvaški nogometaši v veličastnem slogu premagali Argentince.
Fotografija: Luka Modrić je odlično vodil reprezentanco Hrvaške do velike zmage. Foto: AP
Odpri galerijo
Luka Modrić je odlično vodil reprezentanco Hrvaške do velike zmage. Foto: AP

LJUBLJANA – Nogometna rapsodija ognjenih je povzročila popoln polom gavčev! Hrvaška reprezentanca je osramotila dvakratne svetovne prvake Argentince z Lionelom Messijem na čelu. V Nižnem Novgorodu so naši južni sosedi dali bolečo lekcijo južnoameriški zasedbi, ki je na mundial v Rusijo prišla že s slabo popotnico iz kvalifikacij.
Luka Modrić je odlično vodil reprezentanco Hrvaške do velike zmage. Foto: AP
Luka Modrić je odlično vodil reprezentanco Hrvaške do velike zmage. Foto: AP

Ante Rebić
se je v 53. minuti imenitno odzval po katastrofalni napaki vratarja Willyja Caballera in z efektnim volejem pospravil žogo v mrežo, v 80. minuti je obrambo Argentine osmešil glavni igralec dvoboja Luka Modrić s preigravanjem in strelom z roba kazenskega prostora, delo za končnih 3:0 pa je zaključil Ivan Rakitić v sodnikovem podaljšku, ko so kockasti še enkrat osmešili obrambno vrsto tekmeca, ki lahko le še upa na preboj v osmino finala, saj je odvisen od Nigerijcev in Islandcev. Hrvati so si z dvema zmagama že zagotovili napredovanje v izločilne boje.

Legendarni Diego Maradona je kričal, skakal, vil roke v obupu, na koncu pa celo zajokal. »Modrić je bil popoln. V takšnih dneh si zaželiš, da bi bili takšni igralci Argentinci. Naši vodje danes niso vodje. Messi nima te osebnosti. Najprej mora kaj osvojiti,« je sol na rane argentinskega naroda dodal jezikavi in razočarani Maradona. V enem od studiev argentinske televizije so poraz pospremili kar z minuto molka. Messiju je šov ukradel hrvaški plejmejker Modrić, ki je ponovno odlično vodil svojo ekipo, povrhu pa je še zabil krasen gol.

»Ne morem reči, da nihče ni upal na tako lahko zmago, toda v obeh tekmah smo pokazali, da smo na pravi poti, da postanemo prava ekipa. Vsi tečejo, vsi igrajo obrambo. To je edina pot proti dobremu rezultatu. Vedno bomo dosegli vsaj en zadetek. Že pred prvim zadetkom smo imeli lepe priložnosti. Vse bi lahko rešili že prej. Toda ni treba tako gledati na razplet. Zdaj smo že v osmini finala. Na zmago bomo igrali tudi na tretji tekmi,« je dejal Ivan Perišić.
Lionel Messi se nikakor ne more veseliti v dresu argentinske reprezentance. Foto: AFP
Lionel Messi se nikakor ne more veseliti v dresu argentinske reprezentance. Foto: AFP

Selektor Zlatko Dalić je svojim izbrancem dovolil, da so se dve uri zabavali na stadionu, že noč po velikem slavju pa so začeli snovati načrte za dvoboj v osmini finala. Medtem po vsej Hrvaški slavijo pravljično zmago, evforija je že blizu tisti, ki jih je zajela leta 1998, ko so bili ognjeni na SP v Franciji celo tretji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije