KOŠARKA

Obradović pohvalil Alena Omića

Trofejni srbski trener vesel, da sta ga Sani in Boki povabila na Košarkarsko simfonijo. Obradović polaga upe na igralski sindikat, napoveduje tudi trenersko cehovsko združenje.
Fotografija: Željko Obradović v družbi velikega slovenskega navijača Aleksandra Javornika FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Željko Obradović v družbi velikega slovenskega navijača Aleksandra Javornika FOTO: Facebook

LJUBLJANA – Med eminentnimi gosti, ki so v igralski pokoj pospremili Boštjana Nachbarja in Sanija Bečirovića, je bil tudi trenerski as Željko Obradović. Kot vsi gostje se je v Čačku rojeni strokovnjak z velikim veseljem odzval vabilu na Košarkarsko simfonijo. »Ljubljano imam zelo rad, pogosto se vračam v to mesto. Tu živi nekaj mojih fenomenalnih prijateljev, tokrat pa sem prišel, da skupaj s košarkarskimi in trenerskimi kolegi počastimo slovo Sanija in Bokija, ki sta pustila velik pečat v evropski in slovenski košarki,« je dejal Obradović. S Sanijem je imel priložnost sodelovati med letoma 2006 in 2008, visoko mnenje pa ima tudi o Nachbarju. »Boki je bil dober košarkar. Imel pa sem srečo, da sem dobil v Panathinaikos Sanija. Veliko nam je dal, mi njemu. Saj v takšnih družinah drugače ne gre. Imeli smo fantastično sezono 2006/07. Predvsem sem vesel, da je na svoj račun prišel Sani. Njegove igralske sposobnosti niso bile nikoli sporne. Potreboval pa je zaupanje, najprej samega sebe, potem še zaupanje ekipe. To je v Panathinaikosu dobil in se nam tudi oddolžil. Dobili smo super igralca in velikega človeka!« Obradović hvali Sanija, ki je prišel v Grčijo iz Italije, kjer je igral za Varese in Bologne.

Srečen v Istanbulu

S Panathinaikosom je bil Sani leta 2007 prvak evrolige, potem pa se je govorilo tudi o njegovem odhodu v ligo NBA. Želeli so si ga pri Denverju, a bi moral Sani globoko seči v žep. »Ne spomnim se tega, saj ni pomembno. Ostal je z nami,« je bil Obradović vesel, ker je Sani ostal v Atenah. Tudi Obradović se ni nikoli odločil, da bi šel v ligo NBA, čeprav mu vabil ni manjkalo. »Srečen sem v Evropi. Delam to, kar me veseli. To je velik privilegij. Zjutraj se zbudim in odidem na trening. V tem hipu imam še dveletno pogodbo s Fenerbahčejem, kjer imam kakovostno ekipo, dober strokovni štab in krasno zasedbo, ki dela v klubskih pisarnah. Življenje v Istanbulu je lepo,« je pristavil Obradović, ki se zaveda, da klub po spremembi na predsedniškem položaju potrebuje predvsem podporo navijačev. Novi prvi mož Ali Koç je napovedal tudi finančno stabilizacijo.

Prihaja trenerski sindikat

Obradović v teh dneh nadaljuje delo, čeprav mu manjka kar sedem reprezentantov. To je pač realnost v času kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2019. Tudi zato je na trening povabil nekaj košarkarjev, ki niso v reprezentanci. Med njimi je nesojeni slovenski reprezentant Alen Omić. »Za nemoteno delo potrebujem igralce. Tudi Alena, ki velja za enega najboljših na svojem položaju v Evropi,« je jasen Obradović, ki računa, da bo sindikat evroligaških igralcev pripomogel k normalizaciji razmer v evropski klubski in reprezentančni košarki. Kaj pa se bo po novem vprašalo tudi trenerje, ki – kot je za Slovenske novice razkril Obradović – snujejo svoj lastni sindikat! N

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije