SLAVJE

Nora evforija v Argentini: svetovne prvake rešujejo s helikopterji (FOTO in VIDEO)

V Buenos Airesu se je od zgodnjih jutranjih ur in po tem, ko je tamkajšnja vlada tik pred pristankom letala z nogometaši razglasila dan slavja in zaprla vse državne urade, zbirala množica ljudi.
Fotografija: FOTO: Martin Villar, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Martin Villar, Reuters

Slavje v Buenos Airesu ob osvojitvi tretjega naslova svetovnih prvakov se je sprevrglo v popoln kaos, poročajo argentinski mediji. Množica ljudi je ustavila avtobus, na katerem so bili nogometaši, se povzpela nanj, tako da je morala posredovati policija in nogometaše evakuirati s helikopterji.

image_alt
So sodniki Argentincem pomagali do naslova? (VIDEO in FOTO)

Evforija v Argentini se je začela že sredi noči, ko so nogometaši s pokalom prispeli na glavno letališče v Buenos Airesu. Čeprav je bila ura 2.30 ponoči po lokalnem času, jih je tam pričakala množica ljudi, mimo katere se je dvonadstropni avtobus skoraj dve uri prebijal do hotela, oddaljenega manj kot 1,5 kilometra od letališča.

Tam so nogometaši in strokovno vodstvo, ki so z dvema letaloma potrebovali več kot 20 ur, da so s postankom v Rimu prišli iz Katarja, preživeli naslednje ure. Ob 12. uri po lokalnem času se je začela tako imenovana pot La Scaloneta, poimenovana po selektorju Lionelu Scaloniju, do središča prestolnice Argentine.

V Buenos Airesu se je od zgodnjih jutranjih ur in po tem, ko je tamkajšnja vlada tik pred pristankom letala z nogometaši razglasila dan slavja in zaprla vse državne urade, zbirala množica ljudi. Argentinski mediji so ob začetku La Scalonete poročali o petih milijonih. V naslednjih urah so bile številke še višje.

FOTO: Cristina Sille, Reuters
FOTO: Cristina Sille, Reuters

Zaradi varnosti udeležencev, predvsem nogometašev in spremljevalcev na avtobusu, so argentinski mediji in Nogometna zveza Argentine večkrat spremenili podatke o poti avtobusa.

Avtobus z nogometaši je za 12 kilometrov poti, kar je manj od polovice predvidene, potreboval več kot tri ure, zato je policija sprejela odločitev, da nogometaše evakuira s helikopterji, poroča El Clarin iz Buenos Airesa.

image_alt
Kaj pomeni črn plašč na Lionelu Messiju? Po družabnih omrežjih zakrožile teorije (FOTO)

Po pisanju istega medija so nogometaši preleteli središče prestolnice in zahtevali, da se z navijači vendarle srečajo ob obelisku na glavni aveniji v mestu. Kakšna bo nadaljnja usoda zgodovinskega slavja, El Clarin še ne poroča.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije