Namesto mojstrov nase opozoril Handanović

Spopad slovenskih legionarjev v italijanskem derbiju. Iličićeva Atalanta tudi oškodovana »boljša« od Interja.
Fotografija: Takole je vratar Handanović v izdihljajih tekme med Interjem in Atalanto ustavil strel Luisa Muriela z bele točke. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Takole je vratar Handanović v izdihljajih tekme med Interjem in Atalanto ustavil strel Luisa Muriela z bele točke. FOTO: Reuters

Ne zgodi se prav pogosto, da bi derbi italijanskega prvenstva zaznamovala slovenska legionarja v nasprotnih si taborih. Josipu Iličiću in Samirju Handanoviću je to uspelo med dvobojem Interja in Atalante, regionalni derbi črno-modrih klubov pa je postavil na piedestal nekdanjo št. 1 slovenske nogometne reprezentance.

Gostje iz Bergama so opazno želeli opraviti več od osvojene točke za izid 1:1, saj so večji del tekme pritiskali na vrata favoriziranega Interja in bili na videz boljši. Zasedba trenerja Antonia Conteja se je namreč povlekla na svojo polovico in se osredotočila predvsem na nasprotne napade; glavna aduta za tovrstno taktiko sta bila Romelu Lukaku in Lautaro Martinez. Tudi Iličić se je trudil na desni strani Atalantine enajsterice (na levi je igral Papu Gomez) in morda bi gostom celo uspelo zmagati, če jih ne bi ustavila sodnik in – vratar Handanović. Prvi jih je s »pomočjo« oslepelega VAR oškodoval za očitno enajstmetrovko in izključitev Martineza, drugi je v izdihljajih tekme ustavil prav strel gostov z bele točke. Ubranil je poskus Luisa Muriela.

»Saj je bil že čas, dve leti namreč nisem bil uspešen pri branjenju enajstmetrovk,« je razkril Ljubljančan, potem ko je prekinil tradicijo: Kolumbijec je zadel zadnjih deset strelov z enajstih metrov, Sarma je klonil devetkrat zapored. A Handanović ne spada zaman na vrh specialistov za enajstmetrovke, saj je ustavil kar 24 od 79 poskusov v italijanskem prvenstvu (30 odstotkov)!

»Recept za uspeh? Delno gre za talent, delno za študiozni trening. Kdo so bili najboljši izvajalci enajstmetrovk, s katerimi sem se soočil? Zanesljivo so to Diego Perotti, Mario Balotelli, Jorginho in Gaizka Mendieta. Do zadnjega trenutka namreč opazujejo vratarja in njegovo smer gibanja, šele nato se odločijo za strel,« je dodal Handanović.
 

Naslednji na vrsti prijatelj Birsa


»Vedeli smo, kaj nas čaka z Atalanto, saj njeni igralci zares dolgo delujejo v istem kolektivu, kar so navsezadnje dokazali tudi v ligi prvakov, v kateri ostajajo v igri za finale. V prvem polčasu smo delovali dobro, v drugem pa nismo parirali Atalanti,« je po osvojeni točki razmišljal slovenski vratar, ki bo poleti dopolnil 35 let, in nato dodal: »Boj za prvaka z Juventusom? Vse je odprto, a v prihodnjih tekmah moramo pokazati več. Tudi zato že razmišljamo o naslednjem dvoboju s Cagliarijem.« Zanimivo, potem ko je opravil z Iličićem, Handanovića torej v naslednjem dvoboju čaka snidenje z enim od najboljših prijateljev – v majici Sardincev namreč deluje tudi Valter Birsa.


Boj za prvaka sta sinoči dodatno začinila še Roma in Juventus, Inter pa v naslednjih tednih ne bo zmanjšal svojih ambicij. Še več, nakup Christiana Eriksena je gotovo zgovoren sam po sebi, saj je Inter je odličnemu Dancu – zanj se je zanimal tudi Real Madrid – namenil 7,5 milijona evrov plače (plus bonusi), v smeri Londona naj bi potovalo 20 milijonov evrov. Na videz nizka odškodnina dobi drugo razsežnost ob podatku, da bi Tottenham poleti ostal brez ficka, saj bi Dancu potekla pogodba. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije