HOKEJ

Na Jesenicah ne skrivajo jeze

Na ledenih ploskvah in ob njih je bilo po torkovem derbiju spet razburljivo. Ljubljančani danes pri svojem nekdanjem trenerju Raimu Summanenu v Linzu.
Fotografija: Raimo Summanen je v prejšnji sezoni vodil zmaje, danes bo proti njim na klopi Linza. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Raimo Summanen je v prejšnji sezoni vodil zmaje, danes bo proti njim na klopi Linza. FOTO: Jure Eržen

Zadnji novembrski petek pripada tudi hokejistom, po razburljivem domačem tednu na ledeni ploskvi kot tudi ob njej se edini slovenski moštvi, ki nastopata v ICEHL ter AHL, vračata pod avstrijske žaromete. Posebno zanimivo bo Olimpijino drevišnje gostovanje v Linzu, saj bo domače moštvo vodil Raimo Summanen, predhodnik Mitje Šivica na klopi zmajev. Slednji je bil takrat trener Jesenic, s katerimi pa očitno ne bo več v dobrih odnosih. Nazadnje se je namreč zakuhalo okrog odhoda branilca Aljoše Crnovića iz Podmežakle v Tivoli.

V pričakovanju pisanega mednarodnega koledarja ob koncu tedna, ko bodo od vključno današnjega večera tako zmaji kot železarji po dvakrat gostovali v Avstriji, je bil drugič v sezoni za domače točke na sporedu derbi državnega prvenstva. In po torkovem razpletu je zdaj izid medsebojnih dveh tekem povsem izenačen – v zmagah 1:1, v golih 3:3. Tokrat je derbi – kot v tistih najbolj vročih časih – ponudil tudi zakulisni boj, nešportno obnašanje tako na igrišču kot na tribunah, tivolsko mobilizacijo nogometnih navijačev iz Stožic ...

Državni prvaki z Jesenic so se v dopoldnevu po torkovi večerni tekmi oglasili s sporočilom okrog prestopa svojega branilca Crnovića kar sredi sezone v Tivoli. Ni sicer povsem jasno, zakaj pri nas obstaja prestopni rok (ta ob ob koncu decembra), če je selitev iz kluba v klub – ne glede na to, da oba igrata v različnih mednarodnih tekmovanjih – mogoča že novembra. Obenem tudi preseneča, da na Jesenicah niso pri podpisovanju zadnjih pogodb s svojimi igralci ravnali kot v prejšnjih letih, ko je bilo zapisano, da prestopa med sezono na domači sceni k največjemu tekmecu v Ljubljano ni mogoče opraviti.

Pogodba dovoljevala prestop

Tako pa besedam Mitje Šivica, zdaj trenerja zmajev, ne gre oporekati: »Aljoša si je želel igrati v ICEHL, pogodba pri jeseniškem klubu pa mu ni onemogočala prestopa.« Na Jesenicah so sodeč po besedah iz sporočila za javnost jezni predvsem na odnos ljubljanskega kluba, saj jih nihče pred podpisom pogodbe z dosedanjim železarjem sploh ni obvestil o tem, da se zanimajo zanj.

Kakor koli, pred Olimpijo je danes (19.15) v Linzu izziv ubranitve prvega mesta v ICEHL. Moštvo iz Zgornje Avstrije zdaj vodi Summanen, ki so ga v Tivoliju sredi prejšnje sezone predstavili kot najbolj uglednega hokejskega trenerja doslej pri nas. »Na ledu res ne razmišljamo, kdo je na čigavi klopi, mi se trudimo igrati po najboljših močeh zase in nabirati točke,« je umirjeno poudaril izkušeni zmaj Aleš Mušič.

Železarji pa bodo drevi v derbiju dveh prvouvrščenih moštev alpske lige gostovali v Lustenauu (19.30). Pred Avstrijci imajo slovenski prvaki sedem točk prednosti, v primerjavi z zadnjo postavo v derbiju bodo igrali z branilcem​ Žigo Urukalom, ni pa še jasno, kako je po poškodbi prepon in nato pozneje krepko povišani telesni temperaturi z vrnitvijo odličnega napadalca Jesperija Viikiläja. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije