PROSTI SLOG

Melanie iz Južne Koreje že na Veliki planini

Avstrijska olimpijska smučarka trenira pri nas. Brez podpore države, a vseeno nasmejana.
Fotografija: Nasmejana olimpijka FOTO: V. P.
Odpri galerijo
Nasmejana olimpijka FOTO: V. P.

Olimpijska tekmovalka v smučanju prostega sloga po grbinah Melanie Meilinger, ki prihaja iz sosednje Avstrije, te dni po nastopu na olimpijskih igrah v Južni Koreji nadaljuje trening na Veliki planini pod vodstvom slovenskega trenerja Aleša Špana.

Melanie je pred nekaj dnevi priletela iz Južne Koreje skoraj kar naravnost na Veliko planino. »V Slovenijo sem prvič prišla lansko leto, ko sem začela tukaj trenirati. Nekajkrat smo Kamniško Bistrico obiskali s kolesi in dobro se spomnim teh koncev, saj se nama je s sotekmovalko zgodilo, da sva izgubili trenerja Aleša. Ker s seboj nisem imela mobilnega telefona, sem prikolesarila na spodnjo postajo nihalke ter poskušala poiskati njegovo številko na internetu. Pri tem so mi prijazno pomagali zaposleni in mi odstopili računalnik,« se enega izmed prvih dni v Sloveniji z nasmehom spominja mlada, 27-letna olimpijska tekmovalka v smučanju prostega sloga po grbinah.

V Avstriji je edina tekmovalka v svoji disciplini v svetovnem pokalu, zato podpore od države ne prejema, financira se izključno s pomočjo sponzorjev. Ker pa v Avstriji prav tako ni učiteljev smučanja prostega sloga po grbinah, se je odpravila trenirat k nam. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije