NOGOMET

Maribor predstavil Cretuja, a ga Olimpija ne misli dati

Velik zaplet na nogometni tržnici med največjima tekmecema. V Ljubljani zanikajo možnost odhoda vezista v slovenski klub.
Fotografija: FOTO: Marko Pigac, mp Produkcija
Odpri galerijo
FOTO: Marko Pigac, mp Produkcija

LJUBLJANA, MARIBOR – Slaba dva tedna pred začetkom spomladanskega dela državnega prvenstva nogometnih prvoligašev je športni direktor Maribora Zlatko Zahović v sodelovanju z Zvonkom Milojkovićem, zastopnikom Olimpijinega vezista, Romuna Alexandruja Cretuja, dvignil ogromno prahu. Prestop igralca je sporen zato, ker v Olimpiji trdijo, da so agenta pooblastili za prestop Cretuja izključno v tujino. V tem primeru bi ga pustili za odškodnino 100.000 evrov. In prav toliko je Maribor nakazal Olimpiji ter s 25-letnim Cretujem podpisal pogodbo do poletja 2021.
»Dokument, ki je šele predpogoj za poznejše morebitno prodajo, ima izrecno naveden podatek, da bo Olimpija izdala ITC (International Transfer Certificate), torej, da velja le za tujino. Če je agent igralca prodajal v Slovenijo, je očitno prišlo do prekoračitve pooblastila, saj Olimpija ne želi igralcev prodajati v konkurenčne klube,« sporočajo iz zmajevega gnezda. Toda premeteni Zahović je prepričan o svojem prav: »Mi smo odškodnino plačali, in ne velja samo za tujino. Naša pravna služba je dokumente pregledala in Maribor ima eno boljših pravnih služb v Evropi, to mi verjemite, zato ne vidim težav.« Zanimivo, da so zeleno luč za »žabarja« prižgali tudi v navijaški skupini Viole, kjer sprva niso podpirali prihoda igralca iz Olimpije. »To je bil prvi del stavka, drugi del je bil, razen če bo treba. Zdaj je treba, zato se tudi oni strinjajo,« je stvar pragmatično pojasnil Zahović. Predsednik Olimpije Milan Mandarić in vršilec dolžnosti direktorja Dejan Stamenković imata svoj pravni pogled na prestop Romuna, ki sicer ni bil v kombinacijah trenerja Igorja Bišćana, zato ga je jeseni le osemkrat poslal na igrišče. Pričakovati je, da bo po pritožbi Olimpije stvar razjasnjena pri pristojnih službah Nogometne zveze Slovenije (NZS) oziroma Evropske nogometne zveze (Uefa). Dotlej pa bodo privržence Olimpije pekle tudi te Zahovićeve besede: »Če bi bil jaz športni direktor Olimpije, bi se posul s pepelom, priznal napako. Cretu je odličen igralec in je tukaj zato, ker ga rabimo. Nismo ga vzeli zato, da bi ga vzeli Olimpiji. Mene zanima samo Maribor, vodimo na lestvici, smo odvisni sami od sebe, ne želimo slabiti ljubljanske ekipe.« Cretu, ki naj bi zapolnil vrzel po odhodu Marwana Kabhe, se bo že danes pridružil novim soigralcem na treningih v Moravskih Toplicah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije