1. SNL

Mandarića znova mikajo okrepitve

V 21. krogu 1. SNL jutri derbi v Stožicah med Olimpijo in Muro. Danes Maribor, ki je najbolj nevaren sam sebi, gosti Bravo.
Fotografija: Sobočan Žiga Kous (levo) bo v Stožicah poskušal ukrotiti Ljubljančana Đorđeja Ivanovića. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Sobočan Žiga Kous (levo) bo v Stožicah poskušal ukrotiti Ljubljančana Đorđeja Ivanovića. FOTO: Blaž Samec

Prvo današnje dejanje 21. kroga 1. SNL bo primorski derbi v Novi Gorici. Nato bo še drugi manj spektakularen mariborsko-ljubljanski dvoboj v Ljudskem vrtu. Jutri bodo tri tekme, v Sežani, Celju in v Stožicah, kjer bo osrednja tekma med drugouvrščeno Olimpijo in tretjo Muro.

Nova Gorica: Gorica – Koper (danes, sodnik Dejan Balažič, 15.00): Gorica ne more izgubiti veliko, čeprav je vsaka točka zlata vredna, Koper pa je znova v položaju, ko strasti in čustva lahko povzročijo tudi kakšno skrajno potezo. Narekoval jo bo razplet, poraz pa bo občutil predvsem trener Miran Srebrnič. Bric ve, zakaj Koper ni zrel za šampionsko bitko, a ve, da bo treba za evropsko vozovnico trpeti. Tudi proti nekoč njegovim Goričanom bo le kakovost premalo. Sreča, naključja, kot so bila v prvem derbiju sezone, ki je bil usoden za goriškega trenerja Borivoja Lučića, štejejo. Gorica in Lučić sta v sporu, a trener si zasluži, kar mu pripada. Še najmanj nagajanje.

Maribor: Maribor – Bravo (danes, Bojan Mertik, 17.15): Tekme Maribora so postale zagotovilo za dve uri stresa pri vijoličnih navijačih. Trener Mauro Camoranesi bi zdaj počasi že moral utrditi igralno stabilnost in predvsem izbrati enajsterico, ki ne potrebuje popravkov že po petih minutah igre. Preveč je kaosa, zanašanja na igralsko premoč in izzivanja nesreče. A je tudi res, ko bo, če bo, Argentinec uglasil zamisli in izvedbe, potem bo vsakemu tekmecu Maribor nasul dva, tri gole. Kar jih sicer brez težav tudi zdaj, le da je v obrambi prepih. Še dobro, da ima v vratih enega od najboljših mož Ažbeta Juga.


Sežana: CB24 Tabor – Aluminij (jutri, Dragoslav Perić, 14.00): Sežanci so jo v drugi letošnji tekmi zagodli predvsem Sobočanom. Bolj kot točka in morda še ena proti Kidričanom so pomembnejše kar tri. Zato ker bi tudi praktično razrešili vse neznanke o obstanku. Aluminij, ki so mu Domžale odstopile Tončija Mujana, ima celo srečo. Uvodno tekmo, za katero še ni imel na voljo ustrezno pripravljenih okuženih igralcev, je preložil sneg.

Celje: Celje – Domžale (jutri, David Šmajc, 16.00): Dvoboj bo hitro razblinil neznanke o tem, kaj sta novega, svežega in boljšega v slovenskega prvaka prinesla ruski kapital in trener v nastajanju, ob Camoranesiju še en nekdanji sloviti igralec Jiři Jarošik. Domžale so pokazale, da imajo rušilno moč spredaj. In tudi zadaj, a s tem, da rušijo svojo utrdbo.

Ljubljana: Olimpija – Mura (jutri, Matej Jug, 18.30): Prvo preizkušnjo sta prenovljena Olimpija in trener Goran Stanković prestala odlično. Še druga zmaga bi morala prestrašiti Mariborčane. Zdaj pa k uganki ali apetitom Milana Mandarića.


Ali naposled slovensko moštvo potrebuje tuje okrepitve? Je Ante Ćorić, ki že dve leti bolj ali manj le trenira, res dodana vrednost? Je Vujadin Savić vreden naložbe? Če oba igralca zagotavljata naslov prvaka, potem ni kaj razmišljati. Če ga ne, pa tudi. Naj Stanković sezono izpelje z razpoložljivimi močmi, saj je Evropa praktično zagotovljena. Derbi proti Muri je že eden od poučnih, selektivnih in tekmovalno števnih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije