Mandarić še nadzoruje Kaiserjev dribling

Potencialni prevzemniki nogometne Olimpije dosegli preložitev skupščine. Nemci se izgovarjajo na tehnične razloge, Mandarić bi zaključil še ta mesec.
Fotografija: Si bo Milan Mandarić v Stožicah še ogledal kakšno tekmo Olimpije v vlogi predsednika in družbi Sebastjana Cimerotiča? FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Si bo Milan Mandarić v Stožicah še ogledal kakšno tekmo Olimpije v vlogi predsednika in družbi Sebastjana Cimerotiča? FOTO: Tomi Lombar, Delo

Primopredaja vodenja nogometne Olimpije je praktično že tik pred ciljno črto, a je prišlo do novega zapleta. Izredna volilna skupščina, ki je sklicana za ponedeljek, 20. januarja, naj bi ustoličila šefe iz Nemčije, prvi obrok plačila v višini 3,5 milijona evrov pa novo vodstvo bojda obljublja takoj po imenovanju in ne "takoj zdaj", kot je še v sredo zahteval predsednik zmajev Milan Mandarić.

MM ugodil Kaiserju

Včeraj pa je še dodatno završalo v in okrog zmajevega gnezda. Na klubski spletni strani je zasijalo sporočilo za javnost najverjetnejšega bodočega predsednika Thomasa Kaiserja: "Kandidat za novega predsednika ŠD NK Olimpija Ljubljana, gospod Thomas Kaiser, predlaga, da se za ponedeljek napovedana izredna skupščina kluba preloži zaradi tehničnih razlogov. Gospod Kaiser se osebno opravičuje predsedniku kluba Milanu Mandariću in navijačem Olimpije za nastalo situacijo, obenem pa želi, da se posel izpelje do konca, kot je bilo načrtovano. Vse ostale informacije, povezane s prevzemom kluba, bodo znane v prihodnjih dneh." Mandarić se je odzval takoj in ugodil Kaiserju ter dodal: "Predsednik si bo vzel čas za premislek, o tem, kakšni bodo nadaljnji koraki v pogajanjih o prevzemu Olimpije, bo pravočasno obvestil javnost."

Mandarić ima v tem kočljivem obdobju pomoč v nekdanjem uspešnem igralcu badmintona Andreju Poharju, bojevniku iz odvetniške pisarne Čeferin, ki je specializiran za izvedbi kompleksnih skupščin oziroma občnih zborov. Olimpijin se je izkazal za takšnega že pred samim odprtjem. Mandarić bi rad sago o prevzemu Olimpije končal do konca tega meseca.

Nemci imajo denar

Nekateri dvomijo, da imajo Nemci denar, toda vedeti je treba da je Mandarić že na začetku pogajanj avgusta lani preveril finančne sposobnosti potencialnih naslednikov za krmilom zeleno-bele barke in se prepričal, da "big boss" iz Ingolstadta (Nemci, ki so v Ljubljani, so zgolj operativci; Kaiser je finančni strokovnjak) pač premore 7 milijonov za prevzem upravljanja kluba in potem še predvidene 4 milijone za letni proračun. Verjetno ob zadnjem zapletu ne gre zgolj za nesporazum okrog datuma plačila prvega obroka. Še preostali najbližji sodelavci (celo vrsto jih je po nareku novih vlagateljev že odpustil v preteklih dveh tednih) namreč na vse pretege prepričujejo Mandarića, da ostane. Ljubljeni predsednik je mnogim zagotovil nadpovprečne zaslužke, zato je še kako zaželen kot nadaljnji mecen kluba. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije