KOŠARKA

Krka krepi ekipo in žuga Olimpiji

Po uspešni sezoni so se dolenjski košarkarji lotili kadrovanja članske vrste. Najprej so zadržali prvo violino Marka Jošila in zvabili Jureta Balažića.
Fotografija: Marko Jošilo se v Novem mestu počuti dobro. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Marko Jošilo se v Novem mestu počuti dobro. FOTO: Drago Perko

NOVO MESTO – Dober teden je minil od finala domačega košarkarskega prvenstva. Medtem ko v Ljubljani v taboru Petrol Olimpije še čakajo na dokončno potrditev trenerja Zorana Martića ter objavo kapitalcev, pa so pobudo oz. štafetno palico prevzeli v taboru novomeške Krke. Marko Jošilo, najboljši košarkar minule sezone na slovenskem parketu, je dokazal, da ni leporečil po koncu finala, ko je pohvalil razmere v novomeškem klubu. Čeprav snubcev ni manjkalo, je ta vsestranski košarkar dal prednost Krki in ji obljubil zvestobo za novo sezono.

Pa to ni bilo edino, kar so naredili Dolenjci, ki so v svojo ekipo vrnili Jureta Balažića, ki se po šestih letih tujstva vrača iz Turčije, da bi v miru in korektno končal kariero. Pa naj si bo to po sezoni ali dveh. Ni skrivnost, da je Jureta še lani poleti v Olimpijo vabil tedanji trener Gašper Okorn. Balažić je ostal v Turčiji. Ker mu je dovolj tujine, je logično, da se je odločil za vrnitev v Novo mesto, kjer v klubu, ki mu predseduje Andraž Šuštarič, nanj računajo na dolge proge. V klubu so ob tej priložnosti podaljšali sodelovanje tudi s trenerjem Simonom Petrovom.

»V prihodnji sezoni želimo izboljšati rezultate iz letošnje, kar pomeni, da ciljamo na uvrstitev v zgornjo polovico 1. lige ABA in pa na osvojitev državnega prvenstva ali pokala,« ne skriva ambicij predsednik KK Krka Andraž Šuštarič. »Pomembno je, da čim prej sestavimo ekipo. Želim si, da bi zadržali čim več igralcev minule sezone, saj poznajo sistem, zato nam bo lažje,« meni Petrov, ki se je razveselil, da je 25-letni Jošilo, tudi najkoristnejši igralec končnice 2. lige ABA, tako hitro dahnil da Dolenjcem.

Škedelj in Stipaničev

»Marko je bil osrednja figura lanske ekipe, bil je naš vlečni konj. Večkrat je poudaril, da se v Novem mestu dobro dela. Prepričan sem, da mu ugajajo tudi tekmovalne ambicije, ki jih premore klub v novi sezoni. Spet bomo igrali med regionalno elito,« nadaljuje Petrov. Ki pa bo lahko v novi sezoni računal tudi na 37-letnega Balažića. »Za mano je naporna sezona v Turčiji, z Gaziantepom smo se borili za obstanek,« je povedal Balažič. »Vedel sem, da ima Jure dovolj tujine in da se pripravlja na vrnitev. Izkoristili smo trenutek in z veseljem pograbili priložnost. Kdor me pozna, ve, da igralcev ne delim na stare in mlade. V Juretu dobivamo izjemnega košarkarja in mentorja mladim,« je prepričan Simon Petrov, ki pričakuje, da korak naprej v novi sezoni naredita Jakov Stipaničev in Miha Škedelj.

»Šolo sta končala, zato ni kaj dosti razmišljati, čakata ju trdo delo in razvoj,« napoveduje Petrov, ki je vesel, da se klub trudi zadržati dobre vibracije, ki jih je sprožila pravkar minula sezona. »Nismo bili prvaki, a še kar prejemam čestitke za sezono. Ljudje so zadovoljni s košarko. Cenijo, kar delamo,« še pove Petrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije