NOGOMET

Kampl tik pred sanjskim prestopom v Barcelono

Nogometna tržnica je malo pred zaprtjem dodatno vzburkana.
Fotografija: Kevin Kampl bi lahko dres Leipziga zamenjal za tistega evropskega velikana Barcelone. Foto: AFP
Odpri galerijo
Kevin Kampl bi lahko dres Leipziga zamenjal za tistega evropskega velikana Barcelone. Foto: AFP

BARCELONA  – Paris Saint-Germain in Manchester United nogometaše kupujeta na tako ciničen način, kot da bi odšla na tržnico po kilogram paradižnika. Igralci so kot hitro pokvarljiva roba, kombinacij pred koncem prestopnega roka, ta poteče ta mesec, je toliko, da bi lahko posneli nogometni znanstvenofantastični film. Tudi Slovenija je živa med temi kupčijami.
Ivan Rakitić ne kani izdati svete barcelonske blaugrane. Foto: AFP
Ivan Rakitić ne kani izdati svete barcelonske blaugrane. Foto: AFP

Katalonski velikan Barcelona si namreč po poročanju španskega športnega dnevnika Sport želi v svoje vrste pripeljati slovenskega zveznega igralca Kevina Kampla. Potem ko ji je v vodo padel nakup Nizozemca Frenkieja de Jonga, so oči vrgli na 27-letnega Slovenca. Kampl naj bi bil pri Barçi alternativa za španskega reprezentanta Sergia Busquetsa.

"Sergio bo med sezono potreboval počitek, zato si v ekipo želimo pripeljati še enega bolj obrambno naravnanega zveznega igralca," je slišati s Camp Noua. Kampl, za katerega se je pred časom zanimal tudi Atletico iz Madrida, je Katalonce navdušil z igrami v bundesligi, kjer je nosil dres Borussie iz Dortmunda in Bayerja iz Leverkusna, zdaj je član RB Leipziga. Za barcelonski klub sta prednosti v Nemčiji rojenega Slovenca predvsem vsestranskost v sredini, saj lahko igra na vseh položajih v zvezni vrsti, in velika zanesljivost v igri. Kampl je sicer zaradi poškodbe izpustil četrtkovo tekmo 4. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Ukrajini pri Zorji.
Kevin Kampl bi lahko dres Leipziga zamenjal za tistega evropskega velikana Barcelone. Foto: AFP
Kevin Kampl bi lahko dres Leipziga zamenjal za tistega evropskega velikana Barcelone. Foto: AFP

Da bo Kevin Kampl morebiti res prestopil v Barcelono, priča podatek, da želi njegov klub RB Leipzig za skoraj 28 milijonov evrov, to je izboljšana ponudba, kot je bila na začetku, kupiti 20-letnega napadalca Evertona in angleškega reprezentanta do 21 let Ademolo Lookmana. Liverpoolski klub želi 31 milijonov, očitno pa bo Leipzig vedno višjo odškodnino uredil tudi tako, da bo nekaj denarja kapnilo tudi od prodaje Kampla.
 

Rakitićev ne PSG


Hrvaški nogometaši so po naslovu svetovnih podprvakov zelo iskana roba, je pa Ivan Rakitić, ki si kruh služi v Barceloni, zdaj javno pojasnil, da niti ne razmišlja, da bi iz Katalonije prestopil v PSG, ki bi bil zanj pripravljen odšteti celo do 90 milijonov evrov.

"Noben klub ne more ponuditi tega, kar ponuja Barcelona," je povedal Rakitić, ki v Španiji želi ostati tudi zaradi družine; njegova žena je namreč Španka. Tudi trener Barcelone Ernesto Valverde je pripomnil, da je hrvaški reprezentant eden od ključnih igralcev kluba. Je pa denimo Real Mednarodni nogometni zvezi zatožil milanski Inter, ker je, prepovedano, neposredno stopil v stik s predstavniki igralca madridskega kluba Lukom Modrićem in ga za višjo plačo nagovarjal k prestopu, ni pa obvestil vodstva belega baleta. Še en ognjeviti, Mario Mandžukić, pa je zavrnil ponudbo Manchester Uniteda, da prestopi iz Juventusa. Trener rdečih vragov Jose Mourinho je napadalcu iz Slavonskega Broda ponujal pet milijonov evrov letne plače, da Mandžukić ostaja v Torinu, pa ima zasluge tudi trener Juventusa Massimiliano Allegri, saj je 32-letnika dodatno prepričal, naj ne zapusti stare dame.

Jose Mourinho tako ali tako v vsakem klubu, ki ga trenira, naredi po portugalsko avtoritativni kaos, vprašanje je, koliko časa bo še na klopi Manchester Uniteda. Zato pa naj bi rdeče vrage januarja zapustil igralec Paul Pogba, francoski reprezentant, ki mu rdeči vragi niso polepšali življenja, naj bi se preselil k Barceloni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije