NOGOMET

Kampl se je odločil, da prekriža Slovenijo

Neprijetna vest za slovenske nogometaše pred tekmama v ligi narodov. Kevin Kampl se je po 28 tekmah odločil za reprezentančno upokojitev.
Fotografija: Igor Benedejčič upa, da si bo Kevin Kampl premislil. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Igor Benedejčič upa, da si bo Kevin Kampl premislil. FOTO: Uroš Hočevar

BRDO PRI KRANJU – Glavna novica na novinarski konferenci vršilca dolžnosti selektorja slovenske nogometne reprezentance Igorja Benedejčiča je bila, da se je Kevin Kampl odločil končati reprezentančno kariero. To je pred začetkom Benedejčičevega nastopa mimogrede sporočil piarovec Nogometne zveze Slovenije Matjaž Krajnik. Po njegovih besedah je Kevin to vodstvu NZS javil konec prejšnjega tedna.
Igor Benedejčič upa, da si bo Kevin Kampl premislil. FOTO: Uroš Hočevar
Igor Benedejčič upa, da si bo Kevin Kampl premislil. FOTO: Uroš Hočevar

»Za kaj več boste morali vprašati njega,« je še dejal Krajnik. »Žal mi je za Kamplovo odločitev, saj gre za vrhunskega igralca. Morda smo bili v reprezentanci preveč kritični do njega. V klubu igra v drugačni vlogi kot pri nas. Upam, da si bo premislil,« je dejal Benedejčič. Osemindvajsetletni Kampl, ki za bundesligaša Leipzig igra v vrhunski formi, je za Slovenijo od leta 2012 odigral 28 tekem in dosegel dva gola.

Sicer pa na seznamu igralcev za tekmi z Norveško 16. novembra v Stožicah in tri dni pozneje proti Bolgariji v Sofiji ni posebnih sprememb v primerjavi s prejšnjimi akcijami v ligi narodov. Še naprej manjka vratar Jan Oblak, Josip Iličić bo na prvi tekmi manjkal zaradi rumenih kartonov, vprašljiv je nastop poškodovanega kapetana Bojana Jokića, že od prej manjkata poškodovana Jasmin Kurtić in Tim Matavž.

»V obrambno vrsto se po poškodbi vrača Aljaž Struna, ki spet igra za Palermo. Imamo precej težav s poškodbami in kartoni, zato je na seznamu 23 igralcev in trije vratarji. V ekipo se vrača vezist Rajko Rotman, ki ima reprezentančne izkušnje,« je pojasnil Benedejčič in poudaril: »Nimamo veliko časa, da bi delali na všečni igri. V kratkem času moramo pripraviti ekipo za zmago in da si poskušamo zagotoviti obstanek v C-razredu lige narodov. Največ bomo delali na igri v obrambi.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije