NOGOMET

Kako črn scenarij za zmaje?

Nogometaši Maribora spet na zmagoviti poti in vrhu lestvice. Olimpija se utaplja v vseh pogledih, sledijo trenutki resnice.
Fotografija: Zdi se, da je trener Maribora Darko Milanič spet vzpostavil učinkovito vez s svojimi varovanci in med njimi. Foto: Leon Vidic
Odpri galerijo
Zdi se, da je trener Maribora Darko Milanič spet vzpostavil učinkovito vez s svojimi varovanci in med njimi. Foto: Leon Vidic

LJUBLJANA – Avgusta je trener Maribora Darko Milanič vodstvu kluba ponudil odstop, potem ko so ga navijači še enkrat izžvižgali, pa čeprav so vijolični takrat v Ljudskem vrtu premagali Tabor s 4 proti 2. Mesec in pol pozneje – v tem obdobju so Mariborčani izpadli tudi iz pokalnega tekmovanja, v četrtfinalu jih je izločil drugoligaš Koper – privrženci prvaka iz Štajerske po tekmah vzklikajo svojemu trenerju in mu čestitajo za izjemno serijo zmag, s čimer je njihov ponos prvič v tej sezoni zasedel vrh lestvice.

Da je tanka linija med junakom in bedakom, po velikem derbiju v Stožicah močno negativno čuti kapetan Olimpije Nejc Vidmar, ki je svojo ekipo z bravuroznimi obrambami ohranjal skozi vso tekmo pri življenju oziroma vsaj remiju, potem pa tekmecem poklonil zmago zaradi nerodnega sprejema žoge v sodnikovem podaljšku.
 

Dober trenutek


Za Mariborom je niz šestih zaporednih zmag, Olimpija se ne more pohvaliti s tremi zmagami, dvema neodločenima izidoma in porazom. Zmaga v derbiju šteje dvojno, če hočete, trojno, in ogromno pomeni tudi Milaniču.

»Prinaša zadovoljstvo in potrditev, da imamo dober trenutek. Fantje verjamejo v to, kar se počne, pri tem pa se je izboljšalo medsebojno razumevanje igralcev v igri, saj je moštvo spremenjeno in smo potrebovali nekaj časa. Lepo je, da smo prvi, a je do konca, do uresničitve cilja še daleč. Gremo naprej na dosedanji način, s trdim, zahtevnim delom. Do konca jesenskega dela ne bo toliko tekem in zdaj bo več časa tudi za treniranje. S ciljem, da ostanemo na tej poti,« je pojasnil strateg vijoličnih.
 

Trenutek za črni scenarij?


Medtem je v zmajevem gnezdu vse več nemira. V prihodnjih dneh naj bi se iz ZDA vrnil predsednik Milan Mandarić. Po predvidevanju brez denarja za nadaljnje vlaganje v klub in s trhlimi upi, da se bo dogovoril s potencialnimi nasledniki za kolikor toliko dober posel. Neuradno so še vedno kot edini v igri Nemci s svetovalcem Mladenom Rudonjo.

Denarja ni niti za plače igralcev, zato se mnogi bojijo najbolj črnega scenarija. Zimski eksodus igralcev iz kluba in novo kalvarijo v boju za pridobitev tekmovalne licence za prihodnjo sezono zaradi nakopičenih dolgov. To bi pomenilo še eno ugasnitev Olimpije po 15 letih.
 

Trenutki smole


Zanimivo je tudi v spodnjem delu lestvice, kjer sta najbolj ogrožena velenjski Rudar in kranjski Triglav. V medsebojnem dvoboju v Šaleški dolini sta se ekipi razšli z remijem 1 : 1 (Mićo Kuzmanović 28.; Egzon Kryeziu 90.). Rudarji so imeli veliko smole, Dominik Radić je pri vodstvu z 1 : 0 celo zastreljal kazenski strel, ko je žogo poslal v prečko. Gorenjci, ki jih po odhodu Dejana Dončića vodita njegova pomočnika Vlado Šmit in Gregor Bergant z izkupičkom štirih točk v dveh tekmah, so tako ohranili pet točk prednosti pred zadnjeuvrščenimi knapi.

Ti so še edini brez zmage v tem prvenstvu, moštvo trenerja Nikole Jaroša med drugim plačuje davek na slabo fizično pripravljenost igralcev, za kar je bil pred začetkom sezone odgovoren Almir Sulejmanović, zdaj strateg Tabora iz Sežane. V zadnji tekmi 12. kroga sta se včeraj zvečer pomerila Aluminij in Celje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije