OLIMPIJSKE IGRE 2018

Janus presenetljivo črtal zmagovalca tekme za svetovni pokal

Znano je, kateri skakalci se bodo borili za odličja.
Fotografija: FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
FOTO: Dejan Javornik

PJONGČANG – Smučarski skakalci so pred današnjimi kvalifikacijami opravili še tretji sklop treh treningov, ki pa je bil med vsemi daleč najbolj okrnjen, saj je na njem nastopilo zgolj 21 od 65 prijavljenih tekmovalcev, torej manj kot tretjina.

Iz slovenske peterice so zadnji test izpustili Peter Prevc, Jernej Damjan in Tilen Bartol, torej sta bila v igri le dva varovanca glavnega trenerja Gorana Janusa. Predvsem Timi Zajc si je nekoliko okrepil samozavest, saj je v drugem poskusu zmogel najdaljšo (104 metre), v tretjem pa drugo daljavo serije (106 metrov). Anže Semenič je drugi skok izpustil, prvič je skočil le 88 metrov, nato pa dva in pol metra dlje. Po posameznih serijah so najdlje skočili Norvežan Daniel Andre Tande (98 metrov), Zajc in Avstrijec Gregor Schlierenzauer (107,5 metra), ki je dosegel najboljšo daljavo zadnjega sklopa treh treningov. Točkovno je bil v vseh treh poskusih najboljši Norvežan Andreas Stjernen.

Po koncu treningov je glavni trener Janus tudi izbral slovensko četverico za današnje kvalifikacije. Poleg Prevca, Damjana in Bartola bo v igri še mladi, 17-letni Zajc.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije