SKOK S PALICO

Izguba manjša, kot je pričakovala

Tina Šutej že prav na začetku sezone izpolnila normo za atletsko EP. Skakalka s palico se je vrnila po poškodbi in v prvo preskočila 445 cm.
Fotografija: Tina Šutej v dresu Kladivarja že uspešno leti nad letvico. FOTO: facebook
Odpri galerijo
Tina Šutej v dresu Kladivarja že uspešno leti nad letvico. FOTO: facebook

LJUBLJANA – Berlin se polni s Slovenci. Namreč slovenskimi atleti in atletinjami, ki bodo v prvi polovici avgusta nastopili na evropskem prvenstvu. Tudi skakalka s palico Tina Šutej bo imela čast, da bo zakorakala na olimpijski stadion in tam poskušala skočiti kar najvišje. Čast nastopa pa si je prislužila z nedavno v Velenju izpolnjeno normo (445 cm) za prvenstvo stare celine.

Tina je v Šaleški dolini naskakovala tudi državni rekord 4,62 m, za centimeter boljšega od prejšnjega lastnega, a bila trikrat neuspešna. Sicer pa je nekdanja mladinska svetovna podprvakinja tekmovala prvič po avgustu, saj jo je pozimi mučila poškodba natrganega narastišča abduktorja, torej boleč je bil stegenski del. »Tudi med poškodbo sem vadila, a seveda zelo prilagojeno položaju. Načeloma sem delala več vaj za zgornji del telesa, nisem pa mogla sprintati, delati poskokov,« je mučno trimesečno obdobje opisala Šutejeva, ki je bila šele aprila znova v polnem pogonu. »Že pozimi sem bila pripravljena skočiti normo za evropsko prvenstvo, a sem se poškodovala. Zgornji del telesa v primerjavi z lani ni bolj krepak, zato ni pripomogel k takšnemu uvodnemu rezultatu. Sem približno na takšni ravni, kot sem bila že prej. Če ne bi bilo poškodbe, bi morebiti preskočila še višje nastavljeno letvico. Glede na poškodbo nisem mogla takoj pričakovati takšne preskočene višine, a ko sem aprila znova začela vaditi, sem videla, da kar gre, da nisem izgubila toliko, kot sem menila, da bom. Torej, da sem pripravljena, in sem na tekmo v Velenje odšla sproščeno. Tehnični model skoka, ki ga imam, se popravlja, tukaj je definitivno še veliko rezerve. A za začetek sezone je bil izid v Velenju super,« je 29-letnica tudi z besedami ponazorila kompleksnost atletske discipline, kot je skok s palico.

Ljubljančanka, ki živi v Celju in je od novembra članica AD Kladivar, sicer pričakuje, da bo na berlinskem EP kvalifikacijska norma za finale postavljena na 455 centimetrov. »Vsekakor je moj prvi cilj priti v finale, bomo pa še videli, kako se bo sezona odvijala naprej,« meni na velikih tekmovanjih že prekaljena Tina Šutej, ki že drugo sezono vadi pod vodstvom Milana Kranjca, nekdanjega trenerja Roberta Rennerja. »Zelo sem zadovoljna, s trenerjem se razumeva. Tudi način treninga mi ustreza,« je izkušnjo v knežjem mestu pohvalila prva slovenska dama skoka s palico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije