MOTOKROS

Gajser spet zaznal vonj naslova

Svetovni prvak je izkoristil padec vodilnega Jeffreyja Herlingsa in se mu z drugim mestom na VN Pietramurate približal na pičle tri točke zaostanka.
Fotografija: Tim Gajser se vse boljše počuti v Italiji, kjer bo padla odločitev o prvaku. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Tim Gajser se vse boljše počuti v Italiji, kjer bo padla odločitev o prvaku. FOTO: Matej Družnik

Kakšno razliko lahko naredi ena dirka! Kaj dirka, že ena vožnja. Sezona 2021 v elitnem motokrosističnem razredu MXGP se približuje vrhuncu, kakršnega še ni bilo. Tri dirke pred koncem so razlike med trojico kandidatov za naslov svetovnega prvaka minimalne.

Jeffrey Herlings (KTM) je zaradi odstopa v prvi vožnji za VN Pietramurate zapravil skoraj vso prednost, ki je znašala 24 točk pred Romainom Febvrom (Kawasaki) in 27 pred Timom Gajserjem (Honda). Zdaj ima Nizozemec le še točko naskoka pred Francozom in tri pred branilcem naslova.

Slovenec je bil na 15. dirki od 18 skupno drugi, potem ko je v prvi vožnji osvojil drugo mesto, v drugi pa tretje. Domačo dirko je na veselje 9000 navijačev dobil Antonio Cairoli (KTM), to je bila že njegova 94. zmaga v karieri, ki jo 36-letni veteran počasi končuje. Pri 101 je legendarni Stefan Everts, Herlings je pri 97.

Naslednja dirka bo v nedeljo prav tako v Arcu, takrat za VN Garde, potem bosta še dve v Mantovi. Na VN Pietramurate je drugo mesto osvojil zmagovalec prve vožnje Febvre, ki je med polčasom virtualno že nosil rdečo številko. Na koncu jo je ubranil Herlings, ki je bil v drugi vožnji tik pred njim na četrtem mestu.

Čeprav sta se povsem vrnila v boj za lovoriko, sta imela Febvre in Gajser po dirki mešane občutke. Prvi je neuspešno poskušal prehiteti Herlingsa in prevzeti skupno vodstvo, 25-letnik iz Pečk je obžaloval izgubo prvega mesta v razburljivi prvi vožnji, ko je njegovo napako izkoristil Francoz.

Še najbolj kisel obraz na zmagovalnem odru pa je imel Herlings, ki je kmalu po startu prve vožnje padel, nakar je eden od tekmecev povozil njegov motor in mu poškodoval ročico za plin. Herlings je tako v prvo ostal brez točke, potem ko je pred tem slavil zmago na šestih dirkah od sedmih. Vrstni red v SP je zdaj takšen: 1. Herlings 573, 2. Febvre 572, 3. Gajser 570 ...

«Kaj takšnega res nisem pričakoval, še vedno sem bolan, v nedeljo sem bil zelo slab. V dveh dneh sem malce okreval, nisem pa si mislil, da bom zmagal. Vse je lažje, kadar startaš dobro, ko si enkrat v ospredju, lahko sam narekuješ ritem. Vesel sem, ker mi je uspela vožnja brez napak,« je dejal vidno izmučeni Cairoli, ki je osvojil drugo zmago v sezoni in je skupno peti za Jorgejem Pradom (KTM).

V razredu MX2 je Jan Pancar (KTM) osvojil nekaj novih točk. V prvi vožnji je bil 18., v drugi pa mu je tik pred koncem kazalo na 15. mesto, a je napravil napako in bil 22. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije