DO BRONASTE MEDALJE

FOTO: To je olimpijska zgodba, ki vam bo orosila oči

Življenje Marka McMorrisa je še pred slabim letom viselo na nitki.
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

PJONGČANG – O deskarjih Redu Gerardu in Marku McMorrisu, ki sta v snežnem parku v Pjongčangu osvojila zlato oziroma bron, se danes veliko piše. V središču pozornosti sta se znašla tudi zato, ker je 17-letni Gerard postal prvi zmagovalec na zimskih olimpijskih igrah, ki je rojen v tem tisočletju, McMorris pa ima za sabo osupljivo zgodbo. Življenje Marka je še pred slabim letom viselo na nitki. Med deskanjem je namreč trčil v drevo ter si zlomil čeljust, levo roko, stegnenico, rebra, raztrgal si je vranico in poškodoval pljuča.

»To je neverjetno«

Kdo bi si mislil, da bo Marku McMorrisu uspelo stati na odru za zmagovalce, to je neverjetno, lahko beremo na twitterju, kjer dežujejo čestitke 24-letnemu Kanadčanu, ki je bil v nedeljo bronast v deskarskem snežnem parku. »To je neverjetno,« je svojim 987.000 sledilcem med drugim tvitnila ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn in pripela še fotografiji – na eni je polomljeni McMorris na bolniški postelji, drugo pa krasita deskarjev široki nasmeh in bronasta medalja.

McMorris pravi, kot piše francoska tiskovna agencija AFP, da o preteklosti noče preveč razmišljati. Hvaležen in presrečen je, da sploh še lahko tekmuje na tako visoki ravni, se pa mora večkrat kar uščipniti in preveriti, ali so morda to le sanje.

Številne vrnitve na veliko sceno

Sedemkratni zmagovalec iger X je znan po svojih številnih vrnitvah na veliko sceno po poškodbah. Leta 2014 je osvojil bron, čeprav si je zlomil rebro 14 dni pred olimpijskim nastopom v Sočiju. V začetku leta 2016 si je zlomil stegnenico, marca 2017 pa je utrpel vrsto že omenjenih poškodb. Bron je zato zanj kot zmaga. A njegove zgodbe na zimskih olimpijskih igrah s tem še ni konec, nastopil bo tudi na t. i. big-air tekmovanju, na katerem deskarji opravijo en sam skok z velike skakalnice, ki jih vrže pet metrov v zrak.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije