NOGOMET

Črno-bela invazija na zmajevo gnezdo

V 17. krogu nogometnega prvenstva danes pri Olimpiji gostuje Mura. Hit sezone z ravnice bo imel v Ljubljani izjemno podporo navijačev.
Fotografija: Kapetan Olimpije Branko Ilić bo imel veliko dela z Rokom Sirkom, ki je na vrhu lestvice strelcev z Olimpijinim Rokom Kronavetrom. Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Kapetan Olimpije Branko Ilić bo imel veliko dela z Rokom Sirkom, ki je na vrhu lestvice strelcev z Olimpijinim Rokom Kronavetrom. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Po reprezentančnih akcijah v ligi narodov, ko so se slovenski nogometni prvoligaši zavzeto pripravljali na preostale tri kroge jesenskega dela državnega prvenstva, se danes začenja 17. krog s tekmo Olimpije in Mure v Stožicah. Ob severni ljubljanski obvoznici ne bo pestro zgolj v boju za točke, temveč tudi zaradi proslavljanja domače navijaške skupine Green Dragons ob 30-letnici delovanja, hkrati se obeta prava invazija navijačev Mure na glavno mesto; na tekmo naj bi jih prišlo približno 2000.
Kapetan Olimpije Branko Ilić bo imel veliko dela z Rokom Sirkom, ki je na vrhu lestvice strelcev z Olimpijinim Rokom Kronavetrom. Foto: Tadej Regent
Kapetan Olimpije Branko Ilić bo imel veliko dela z Rokom Sirkom, ki je na vrhu lestvice strelcev z Olimpijinim Rokom Kronavetrom. Foto: Tadej Regent

Takšne množice privržencev ni imel v Sloveniji še noben klub, ko je šlo za gostovanje. »Vemo, da smo favoriti, upam, da bomo šli v tekmo s pozitivnim ozračjem. Veseli nas, ker bo več navijačev kot v zadnjih tekmah. Naš cilj je, da jih zadovoljimo,« je dejal trener Olimpije Zoran Barišić.

Zna biti, da bo tokrat prvega vratarja Aljaža Ivačića, ki se je lažje poškodoval na reprezentančnem treningu, zamenjal Nejc Vidmar. »Čaka nas posebna tekma, to bo kar nekakšen približek derbiju. Lepo bi bilo, da bi osvojili tri točke, da s tem zadovoljimo navijače, še posebno Green Dragonse,« meni Vidmar, ki je tako rekoč del navijaške skupine. Že sredi tedna je pošlo 7000 vstopnic, ljubljanski klub je gostom namenil 1300 vstopnic za njihov sektor na tribunah, toda Pomurci in Prekmurci bodo zagotovo v večjem številu prisotni tudi na drugih delih stadiona. Barišić ima sicer na voljo vse najmočnejše može, po poškodbi se je vrnil tudi Nik Kapun.

Barišić je na klopi Olimpije debitiral prav na tekmi z Muro v Murski Soboti, kjer so se zmaji izvlekli z zmago (0:2), čeprav so v drugem polčasu ob silovitem naletu črno-belih silno trpeli. »Pričakujem agresivno Muro v obrambi in da se bodo njeni igralci ob osvojeni žogi hitro selili v napad. Toda glavno vprašanje zame je, kako bomo igrali mi. Hočemo nadigravati in hočemo zmago, za to pa moramo narediti veliko stvari. Hočem, da smo stoodstotni v igri z žogo, da smo ustvarjalni in da nizamo priložnosti za zadetek,« je jasen Barišić.


Njegov kolega na klopi Mure Ante Šimundža bo tokrat pogrešal poškodovanega standardnega napadalca Luko Bobičanca, sicer pa ima pod svojo dirigentsko palico izjemno homogeno in motivirano moštvo, ki diha kot eno s temperamentnimi navijači. Tretje mesto zasedbe iz Fazanerije nikakor ni naključje. Spomnimo: Mura je doma premagala tudi Maribor (4:1), Gorico (1:0) Domžale (5:1), v gosteh pa remizirala z Mariborom (0:0), Gorico (2:2) in Domžalami (2:2). Ob tem so muraši Goričane izločili v četrtfinalu pokalnega tekmovanja.

Pari 17. kroga: Olimpija – Mura (glavni sodnik Dragoslav Perić; danes ob 20.15), Celje – Rudar (Mitja Žganec; jutri ob 14.45), Maribor – Krško (Nejc Kajtazović; jutri ob 17. uri), Triglav – Domžale (Vojko Goričan; v nedeljo ob 13. uri), Gorica – Aluminij (Damir Skomina; jutri ob 15. uri). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije