TRENER

Vrnil se je brez čarobne paličice

Jure Zdovc je hitro začel spreminjati miselnost Olimpijinih košarkarjev. Za naslednjo sezono pričakuje povečan proračun in večje ambicije kluba.
Fotografija: Jure Zdovc tudi tokrat ne skriva ambicij. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Jure Zdovc tudi tokrat ne skriva ambicij. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA –  »Prekršil sem kar nekaj trenerskih pravil. Eno pravi, da ne išči službe v domačem kraju, saj se ob zapletih nimaš kam umakniti v varen mir, in da se ne vračaj v klub, v katerem si že delal. Toda vsak dan sem bolj zadovoljen, ker sem sprejel ponudbo Petrol Olimpije,« je poudaril Jure Zdovc po včerajšnjem treningu ljubljanskih košarkarjev.
Jure Zdovc tudi tokrat ne skriva ambicij. FOTO: Uroš Hočevar
Jure Zdovc tudi tokrat ne skriva ambicij. FOTO: Uroš Hočevar

Na njem se je večina preznojila, kot se ni na nobeni tekmi doslej. S podpisom dveinpolletne pogodbe se je velikan slovenske košarke vrnil tja, kjer ga je želela videti večina ljubiteljev športa. Sezona 2010/11, v kateri je Olimpija navduševala v evroligi, je sicer daleč, toda prijetni spomini so preživeli naslednje, vse bolj sušne sezone. Navijači pozdravljajo, da se bodo znova okrepile ambicije moštva, ki je zdrsnilo na evropsko in regionalno dno, saj Zdovcu nikoli ni manjkalo tekmovalne sle in poguma.
 

Moštvo se bo skrčilo


»Nimam čarobne palice, a naredil bom vse, da bo Olimpija začela igrati vse bolje. Za začetek moramo obstati v ligi ABA, želimo pa ubraniti tudi naslov državnega prvaka. Poleti moramo s povečanim proračunom sestaviti kakovostno moštvo, vztrajam pa, da bo v naslednji sezoni smiselno nastopati le v treh ligaških tekmovanjih; v katerih, bomo videli. Moja cilja sta vrnitev na vrh lige ABA in uvrstitev v Ulebov evropski pokal, v katerem bi se lahko prebili v top 16,« je opisal svoje načrte 52-letni Zdovc, ki se je po koncu prejšnje sezone razšel s Cedevito in si je lahko napolnil baterije.

Svoje so prispevale čestitke in lepe želje prijateljev, znancev in športnih navdušencev, ki so ga spomnile, kako priljubljena je košarka v Sloveniji. Kakovostna, seveda.

»Prvi dnevi v Stožicah mi prinašajo tudi manjši glavobol. Toliko igralcev je v moštvu in toliko tujcev, za katere ne bo prostora v domači ligi za prvaka, da bomo morali razrešiti nešteto kombinacij. Nekaj košarkarjev bomo posodili slovenskim klubom, od takrat naj bi imeli v moštvu 14 igralcev, ki bodo lahko normalno vadili. Kot dobro veste, sem defenzivno usmerjen trener, zato bo na prvem mestu obramba. Tudi v napadu imamo velike rezerve pri iskanju dodatne podaje neoviranemu soigralcu,« se zaveda Jure Zdovc.

Zanj se ni bati, da bi bile njegove besede v velikem neskladju z dejanji. Tudi ko je postal selektor slovenske reprezentance, je napovedal vojno kompleksu majhnosti in kot prvi javno naznanil boj za kolajno na EP. Leta 2009 mu je zmanjkalo le malo, a zasadil je seme, ki smo ga tako pogrešali in je vzklilo osem let pozneje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije